Hirdetés
Hirdetés

Az elektromos autóké a jövő? Komoly befektetésbe kezd a Bosch

2018. június 20., 17:31
Cimkék
Bosch
, India
, autóipar

A következő években több milliárdot fektetnek a szektorba.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Mintegy 17 milliárd indiai rúpiát fektet be a Bosch Indiában a következő három év során, hogy kiszolgálja az ország egyre növekvő autóipari igényeit – írja a Reuters. Az autóalkatrészeket gyártó cég ezen felül komoly összegekkel támogatja majd az elektromos és önvezető autók, valamint a mesterséges intelligencia technológiákat is az országban.

Hogy lépést tartson az autóipar gyors változásaival, a Bosch további 6 milliárd rúpiát fektet bangalore-i gyárába, hogy elősegítse a modern technológiák kutatását, például az IoT rendszereket. Az indiai miniszterelnök bejelentése alapján az országban 2030-ra már csak elektromos autók járják majd az utakat, így a Bosch most ezt az irányt vette célba.

Hirdetés

A cég most elsősorban a hibridautó gyártást tűzte ki célul középtávon, véleményük szerint ugyanis – bár az elektromos autózás a jövő – a 2030-as határidő túl szűkös a mostani ütemhez képest. Az elektromos autó vásárlás éves szinten mindössze 0,1 százalékát tette ki az összeladásoknak, az alacsony kereslet valószínűleg az autók magas ára és alacsony hatótávjuk miatt lehet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36252.14-0.37%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?