Hirdetés
Hirdetés

Az elektromos autóké a jövő? Komoly befektetésbe kezd a Bosch

2018. június 20., 17:31
Cimkék
Bosch
, India
, autóipar

A következő években több milliárdot fektetnek a szektorba.

Mintegy 17 milliárd indiai rúpiát fektet be a Bosch Indiában a következő három év során, hogy kiszolgálja az ország egyre növekvő autóipari igényeit – írja a Reuters. Az autóalkatrészeket gyártó cég ezen felül komoly összegekkel támogatja majd az elektromos és önvezető autók, valamint a mesterséges intelligencia technológiákat is az országban.

Hogy lépést tartson az autóipar gyors változásaival, a Bosch további 6 milliárd rúpiát fektet bangalore-i gyárába, hogy elősegítse a modern technológiák kutatását, például az IoT rendszereket. Az indiai miniszterelnök bejelentése alapján az országban 2030-ra már csak elektromos autók járják majd az utakat, így a Bosch most ezt az irányt vette célba.

Hirdetés

A cég most elsősorban a hibridautó gyártást tűzte ki célul középtávon, véleményük szerint ugyanis – bár az elektromos autózás a jövő – a 2030-as határidő túl szűkös a mostani ütemhez képest. Az elektromos autó vásárlás éves szinten mindössze 0,1 százalékát tette ki az összeladásoknak, az alacsony kereslet valószínűleg az autók magas ára és alacsony hatótávjuk miatt lehet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Brexit: százezer magyar lélegezhet fel - vagy sokkal több

Brexit: százezer magyar lélegezhet fel - vagy sokkal több

A Brexit-után is maradhatnak Nagy-Britanniában az ott dolgozó magyarok, és a megszerzett jogaik túlnyomó többségét is megtarthatják. Hivatalos adatok szerint mintegy százezer magyar dolgozik a szigetországban, közülük több mint hetvenezren az elmúlt nyolc évben vándoroltak ki. A valós szám azonban még ennél is jóval nagyobb lehet: korábban a magyar kormány 300 ezer „brit magyarról” beszélt.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38945.44-0.43%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?