Hirdetés
Hirdetés

Cseberből-vederbe: újabb botrány a Samsungnál

2018. február 08., 11:10

Elengedték az alelnököt, most az elnököt vitték el előzetesbe.

Minden 3. Samsung telefon Vietnamban készül
Minden 3. Samsung telefon Vietnamban készül

Szinte nincs egy nyugodt perc a Samsung háza táján: a felrobbanó telefonok után a korrupciós botrány miatt állt a bál, néhány nappal ezelőtt azonban váratlanul elengedték az addig előzetes letartóztatásban tartott alelnököt, Jay Y. Lee-t. Az alelnökkel szemben a dél-koreai korrupciós és politikai botrányban való részvétel miatt zajlott vizsgálat, végül azonban ejtették a börtönbüntetését. A Reuters szerint most egy újabb Samsung tagon kattant a bilincs: nem máson, mint a betegeskedő elnökön, Lee Kun-hee-n.

A dél-koreai rendőrség gyanúja szerint az elnök ugyanis mintegy 8,2 milliárd won (mintegy 7,5 millió dollár) adót csalt el. A fülest több névtelen vállalati alkalmazottól kapta a rendőrség, állítólag mintegy 260 bankszámlát vezettek 72 vezető neve alatt, így csalták el a temérdek mennyiségű pénzt. A 76 éves idősebb Lee-t 2014 óta kezelik kórházban a legutóbbi szívrohama óta, ezért gyakorlatilag azóta az alelnöke és jobb keze, Jay vezette a vállalatot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36770.93-2.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?