Hirdetés
Hirdetés

Egyre szorosabb a kapocs Orbán Viktor testvére és az állami pályázatokon taroló vállalkozó között

2019. november 20., 11:32

Ifjabb Orbán Győző és egy Szentgyörgyi Gábor a birkózás kapcsán ismerték meg egymást, utóbbi cégcsoportja az elmúlt néhány évben látványosan fellendült, írja a Direkt36.

Üzleti és családi jellegű kapcsolat is van a miniszterelnök testvére, ifj. Orbán Győző és egy Szentgyörgyi Gábor nevű informatikai vállalkozó között, akinek cégei sorban nyerik az állami közbeszerzéseket – írja a Direkt36 tényfeltáró központ a 444-en megjelent cikkében.

Hirdetés

Ahogy azt a Direkt36 korábban feltárta, a miniszterelnök öccsét és a Szentgyörgyi Gábor nevű vállalkozót összekötötte a birkózás, és arra is volt példa, hogy közösen néztek focimeccset Felcsúton, néhány lépésre Orbán Viktortól.

Ez a kapcsolat azóta még szorosabbá vált. Szentgyörgyi egyik céges érdekeltsége tavasszal úgynevezett fióktelepet nyitott az Orbán család egyik cégének ingatlanján. A cégiratokból kiderül, hogy az Orbán testvére és anyja tulajdonában álló cég ingyen, szívességi alapon engedte a fióktelep létrehozását Szentgyörgyi érdekeltségének.

Szentgyörgyi egyik üzlettársa ebben a Graneos Kft. nevű vállalkozásban ifj. Orbán Győző veje, Kovács Viktor. Kovács ráadásul közben feltűnt Szentgyörgyi informatikai cégcsoportjánál alkalmazottként.

Szentgyörgyi cégcsoportja az elmúlt néhány évben látványosan fellendült. Cégei közül kiemelkedik az IMG Solution Kft., amelynek bevétele 2012-ben még csak 46 millió forint volt, de tavaly már 9,5 milliárdos forgalmat ért el, miközben egészen a közelmúltig még működő honlapja sem volt. A cégnek ezt az után sikerült elérnie, hogy elkezdett sikerrel szerepelni nagyértékű állami közbeszerzéseken. A Direkt36-nak sikerült megszereznie olyan, eddig nem nyilvános közbeszerzési adatokat, amelyekből kiderül, hogy az IMG Solution kimagaslott a résztvevő cégek mezőnyéből az elmúlt évek több nagy informatikai és irodatechnikai beszerzésében.

Szentgyörgyi birodalma időközben több céggel is bővült, érdekeltségei pedig jelen vannak számos nagy, jelenleg is futó közbeszerzési programban. Az IMG Solution például tíz nagyobb, évekig tartó keretmegállapodásban van benne.

A Direkt36 megkereste a történet összes szereplőjét, de egyikük sem reagált a kérdésekre.

(Direkt36)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Csonka családok: kinek kedvez a családtámogatási rendszer?

Magyarországon a házasságok mintegy fele válással végződik, ami azt jelenti, hogy sok gyerek nő fel csonka vagy vegyes családban. De befolyásolja-e az igénybe vehető támogatást az, hogy a gyerekek melyik szülőnél maradnak? Igen jelentős módon, holott a jogalkotónak vélhetően nem volt ilyen szándéka.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX45760.15+0.83%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?