Hirdetés
Hirdetés

Ehhez hasonlót még senki sem lépett - így segítik ki a Soundcloud alkalmazottait

2017. július 27., 10:35

Pár hete derült ki, hogy az egyre szorultabb helyzetben lévő Soundcloud 173 alkalmazottat kénytelen kirúgni.

A Soundclub üzletileg sosem volt igazán sikeres vállalkozás, ugyanakkor nagyon népszerű cégként – írja a 444.

Mikor bejelentették a tömeges elbocsátásokat, számos internetes vállalkozó összefogott, és létrehozták a Vegyél fel egy Soundclouder névre keresztelt Google-dokumentumot, ahol meg lehetett találni az összes kirúgott alkalmazott elérhetőségét, hogy állást ajánlhassanak a számukra.

Hirdetés

Ennél a is merészebbet húzott viszont a WeTransfer elnöke, Damian Bradfield, aki egy nyílt levelet írt a Soundcloud kirúgott alkalmazottainak, melyben 10 ezer dollárt ajánlott fel nekik, ha nem mennek el egy unalmas, szürke céghez dolgozni, hanem csinálnak valami újat, valami izgalmasat.

Ez 2,6 millió forint mai árfolyamon számolva, és ezt minden feltétel nélkül megkapják. Bradfield szerint a Soundcloud egykori alkalmazottai különleges képességek birtokában vannak, hiszen a zene, a tech és az innováció határvidékéről érkeznek, és szentségtörés lenne, ha most valami átlagos munkát kéne elfogadniuk, nem pedig további innovációkon dolgozniuk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most derül ki, hogy sokkal magasabb is lehetne a minimálbér

Most derül ki, hogy sokkal magasabb is lehetne a minimálbér

Egymás után jelentik be a nagyobb cégek idei béremelési terveiket, köztük a nagy élelmiszerkereskedelmi láncok, ahol jellegzetesen sok minimálbéres, vagy ahhoz közeli állás akad. Nos, a számok igencsak elszakadtak a hivatalos kötelező legkisebb bérektől, vagyis azok jócskán le vannak maradva.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?