Hirdetés
Hirdetés

Eladták a Gellért Szállót

2019. június 21., 14:32

A nemzetközi Danubius hotellánctól egy magyar ingatlanfejlesztő társaság veszi át a szállodát.

(Fotó: Danubius)
(Fotó: Danubius)

A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról - közölték a Privátbankár.hu-val.

Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke szerint az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására.

Hirdetés

A Danubius Hotels Group és az Indotek Csoport megállapodtak, hogy a Danubius Hotels Group üzemelteti a Gellért Hotelt az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Gellért Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit a tőle megszokott magas színvonalú szolgáltatásaival és vendégszeretetével.

A Gellér Budapest egyik legikonikusabb, szecessziós stílusban megépült, öt szinten összesen 234  szobával.

Az Indotek az épület eredeti funkcióinak megtartása mellett nagyszabású beruházást tervez megvalósítani a szállóban. Az Indotek Csoport egyébként arról nevezetes, hogy ők vették meg az MKB és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit, ez utóbbit az Mfor.hu írta meg először.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

A kormány fokozódó migrációs nyomással fenyeget, a számok mintha ezt alá is támasztanák, a részletek azonban rávilágítanak: ez a bevándorlás nagyon nem az a bevándorlás, ami ellen látványos plakátokon és hangzatos kijelentésekkel kampányolnak. Ez a migráció ugyanis keletről fenyegeti Magyarországot.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40710.90-0.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?