Hirdetés
Hirdetés

Gond van a motorokkal – rengeteg autót hív vissza ez a gyártó

2018. február 12., 12:52

Megint gond van a Honda járműveivel, 350 ezer kocsit hívtak vissza.

2015-ös hibrid Honda Civic.
2015-ös hibrid Honda Civic.

Folytatódik a japán gyártó pechsorozata, ezúttal 350 ezer járművet kellett visszahívniuk Kínából a Reuters cikke szerint, miután egy hiba miatt üzemanyag gyűlik fel a motor olajteknőjében, ami amellett, hogy büdös, de tűzveszélyes is. A Honda szerint a hibát az okozhatja, hogy Kína elsősorban északi régióiban egyszerűen túl hideg van, és mivel nem melegítik be előtte az autót, az üzemanyagpára lecsapódik, ami az olajteknőben gyűlik össze.

A Honda saját jelentése szerint egyelőre baleset még nem történt a hiba miatt, ugyanakkor a biztonság kedvéért visszahívták a modellt, hogy javítsák a hibát. A szivárgás az autógyártó szerint ugyanakkor nem befolyásolja a motor működését, sem teljesítményét – a jármű a bűz mellett időnként a „check engine” (ellenőrizd a motort) lámpával jelez. A dolog pikantériája, hogy a frissen piacra dobott CR-V sportautóról van szó, ami alig egy hónapja debütált Japánban, valamint a Civic családi autókról.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36770.93-2.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?