Hirdetés
Hirdetés

Gond van a munkahelyeden? Inkább itt keresd a megoldást

2018. május 17., 14:56

A szakszervezetek és üzemi tanácsok mellett egyre több munkáltató keresi fel a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálatot.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Palkovics Imre elmondta: míg korábban a jogsegély és jogpont szolgáltatást hetven százalékban a munkavállalói oldal kereste fel, addig ma a megújult szolgálatnál tízből már hét esetben a munkáltatói oldal kezdeményezi a tanácsadást, vagy a vitarendezést.

A szolgálatra hat konzorciumi partner - az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP), az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Értelmi Szakszervezeti Tömörülés - nyert európai uniós támogatást három évre.

Hirdetés

A konzorcium mintegy nyolcszáz millió forintot fordít a szolgálat működtetésére.

A tavaly novemberben megalakult, hat régióban működő szolgálat bértárgyalások, kollektív szerződéskötés és a jogszabályokban nem pontosan rögzített kérdések esetében tud tanácsot adni, vagy rendezni a vitás kérdéseket régiónként 6-6 munkajogász és a mögöttük álló mintegy ötven szakemberből álló testület segítségével.

A szolgálat igénybevétele ingyenes, célja, hogy vitás kérdések esetén bírósági eljárás indulása, vagy munkabeszüntetés nélkül szülessen mindenki számára kedvező megállapodás a munkavállalók és a munkáltató között.

Az elnök elmondta: bízik benne, hogy a 2019 augusztusában lejáró programot a következő ciklusban a jogpont szolgálaton keresztül, vagy önállóan is tovább tudják működtetni, eu-s, vagy akár állami támogatásból. Emellett fontos nemzetközi elvárás az is, hogy ilyen intézmények működjenek – tették hozzá.

A Nap Száma: rengeteg a vitás ügy, ennyien fordultak a Békéltető Testülethez

További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41503.91+0.79%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?