Hirdetés
Hirdetés

Gond van a munkahelyeden? Inkább itt keresd a megoldást

2018. május 17., 14:56

A szakszervezetek és üzemi tanácsok mellett egyre több munkáltató keresi fel a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálatot.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Palkovics Imre elmondta: míg korábban a jogsegély és jogpont szolgáltatást hetven százalékban a munkavállalói oldal kereste fel, addig ma a megújult szolgálatnál tízből már hét esetben a munkáltatói oldal kezdeményezi a tanácsadást, vagy a vitarendezést.

A szolgálatra hat konzorciumi partner - az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP), az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Értelmi Szakszervezeti Tömörülés - nyert európai uniós támogatást három évre.

Hirdetés

A konzorcium mintegy nyolcszáz millió forintot fordít a szolgálat működtetésére.

A tavaly novemberben megalakult, hat régióban működő szolgálat bértárgyalások, kollektív szerződéskötés és a jogszabályokban nem pontosan rögzített kérdések esetében tud tanácsot adni, vagy rendezni a vitás kérdéseket régiónként 6-6 munkajogász és a mögöttük álló mintegy ötven szakemberből álló testület segítségével.

A szolgálat igénybevétele ingyenes, célja, hogy vitás kérdések esetén bírósági eljárás indulása, vagy munkabeszüntetés nélkül szülessen mindenki számára kedvező megállapodás a munkavállalók és a munkáltató között.

Az elnök elmondta: bízik benne, hogy a 2019 augusztusában lejáró programot a következő ciklusban a jogpont szolgálaton keresztül, vagy önállóan is tovább tudják működtetni, eu-s, vagy akár állami támogatásból. Emellett fontos nemzetközi elvárás az is, hogy ilyen intézmények működjenek – tették hozzá.

A Nap Száma: rengeteg a vitás ügy, ennyien fordultak a Békéltető Testülethez

További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36472.99+1.81%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?