Hirdetés
Hirdetés

Gondoltad volna? Magyar cég kezeli a Facebook és a Tesla adatait is

2018. február 21., 09:20

Így annyira nem meglepő, hogy 5 milliárd dollárt talicskáz a cégbe az OTP.

Az OTP és az Eximbank tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alap nem kevesebb, mint 5 milliárd dolláros tőkeinjekciót hajt végre a Starschema Kft.-ben. A budapesti székhelyű IT cég elsősorban big data adatelemzéssel foglalkozik, többek között ők kezelik az Apple, a Walt Disney, a Tesla, a Pepsi, a Facebook és a Netflix adatait is. Előbbi adatvizualizációs szervereit egy ideje már a budapesti cég algoritmusaival felügyelik, utóbbi pedig a magyar szakemberek segítségével jut hozzá valós időben olyan fontos mutatószámokhoz, mint a nézettség, a sorozatöregedés vagy a folytatási hajlandóság.

Földi Tamás, a Starschema ügyvezetője a Privátbankár.hu-nak elmonta: a nemzetközi terjeszkedés mellett a budapesti cég a tőkebefektetést munkaerőfejlesztésre, a szolgáltatási körének kibővítésére és a szakmai partnerkapcsolatok fejlesztésére használja fel. Emellett beszállítóként a hazai nagyvállalati szektort is hozzásegítenék az újhullámos big data és mesterséges intelligencia technológiák, valamint a felhőalapú szolgáltatások hatékony alkalmazásához. A két fél befektetéséről szóló megállapodását a Gazdasági Versenyhivatal február 15-én hagyta jóvá.

Hirdetés

A vállalatról

A Starschema árbevétele tavaly meghaladta a 2,3 milliárd forintot, ami 20 százalékkal több a 2016-os értékhez képest. A fejlődés ütemét jól érzékelteti az is, hogy foglalkoztatottainak száma az egy évvel ezelőtti 150-ről 180-ra nőtt. Ezeket az adatokat figyelembe véve a Starschema jelenleg Magyarország piacvezető big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó vállalkozása.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

Közzétette az Eurostat, hogy mennyit költenek a tagállamok a szociális hálóra: ide tartoznak a munkanélküli segélyek, a családi pótlék különböző formái, a nyugdíjak, valamint a lakhatási támogatások is. A magyar adatokat megnézve elég felemás a kép, míg nyugdíjakra az uniós átlaghoz képest sokat, addig a munkanélküliekre röhejesen keveset költünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39966.70-0.19%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?