Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas TV2-bukta: meddig maradunk le Messiről és a BL-meccsekről?

2018. szeptember 14., 08:35
Cimkék
Magyar Telekom
, DIGI
, UPC
, TV2

Egyelőre nem közelednek az álláspontok a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2-ről szóló árvitában. A bajt a csatornánál is érzik, ezért ezen a hétvégén a Spíler 1 is ad majd négy spanyol bajnoki meccset. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós ez a megoldás.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Hirdetés
FC Barcelona's Lionel Messi (L) in action against Huesca players Luisinho (C) and Moi Gomez (R) during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and SD Huesca at Camp Nou in Barcelona, Spain, 02 September 2018.
Erről is lecsúsztunk. Lionel Messi, a Barcelona sztárja a Huesca elleni spanyol bajnoki mérkőzésen. 2018. szeptember 2. EPA/TONI ALBIR

Bár a TV2 már áprilisban megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökségekkel arról, hogy a következő három évben a csatornacsaládhoz tartozó Spíler-sportcsatornák sugározhatják Magyarországon a spanyol La Liga és a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseit (utóbbi találkozók másik részét az MTVA tűzi műsorra), a magyar tévénézők többsége továbbra sem láthatja a meccseket, mivel a televízió a kábelszolgáltatókkal továbbra sem tudott megegyezni.

Csak néhány tízezren láthatják

A 444.hu információi szerint az árvitában "nem igazán közelednek az álláspontok": a TV2 is elismerte, hogy egyelőre csak a szekszárdi székhelyű Tarr Kft. szolgáltatási területén, azon belül is csak az Extra csomagban érhető el a Spíler 2 csatorna. ((Alapból itt futnak a spanyol bajnokik és a BL-meccsek.) Ez azt jelenti, hogy mindössze az előfizetők 1-2 százaléka, néhány tízezer nyugat-magyarországi néző tudja fogni ezt az adót.

A piac bő 85 százalékát lefedő három nagy szolgáltatóval tehát továbbra sincs szerződése a TV2-nek a sportcsatornáról. A 444 szerint a Digivel nem is tárgyalnak, a UPC-vel ugyan vannak egyeztetések, de nagyon eltérnek az álláspontok, és a Telekommal is elhúzódnak a tárgyalások.

A spanyol La Ligáért és a BL-ért évente összesen mintegy 11 millió eurót, azaz legalább 3,5 milliárd forintot fizet ki a jelentős közpénzekkel támogatott televízió.

UPDATE:

A TV2-csoport ma reggel bejelentette: a Spíler1 ezen a hétvégén négy spanyol bajnoki meccset közvetít, köztük a Real Sociedad-Barcelona és az Athletic Bilbao-Real Madrid találkozót. Emiatt ugyanakkor a Newcastle United-Arsenal angol derbit a SuperTV2 sugározza majd.

A közlemény arra nem tér ki, hogy egyedi esetről van-e szó, vagy a spanyol bajnokikat a későbbiekben is mind a két Spíler-csatorna adja majd.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ - ami utána jött, az sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36134.33-0.69%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?