Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas TV2-bukta: meddig maradunk le Messiről és a BL-meccsekről?

2018. szeptember 14., 08:35
Cimkék
Magyar Telekom
, DIGI
, UPC
, TV2

Egyelőre nem közelednek az álláspontok a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2-ről szóló árvitában. A bajt a csatornánál is érzik, ezért ezen a hétvégén a Spíler 1 is ad majd négy spanyol bajnoki meccset. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós ez a megoldás.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Hirdetés
FC Barcelona's Lionel Messi (L) in action against Huesca players Luisinho (C) and Moi Gomez (R) during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and SD Huesca at Camp Nou in Barcelona, Spain, 02 September 2018.
Erről is lecsúsztunk. Lionel Messi, a Barcelona sztárja a Huesca elleni spanyol bajnoki mérkőzésen. 2018. szeptember 2. EPA/TONI ALBIR

Bár a TV2 már áprilisban megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökségekkel arról, hogy a következő három évben a csatornacsaládhoz tartozó Spíler-sportcsatornák sugározhatják Magyarországon a spanyol La Liga és a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseit (utóbbi találkozók másik részét az MTVA tűzi műsorra), a magyar tévénézők többsége továbbra sem láthatja a meccseket, mivel a televízió a kábelszolgáltatókkal továbbra sem tudott megegyezni.

Csak néhány tízezren láthatják

A 444.hu információi szerint az árvitában "nem igazán közelednek az álláspontok": a TV2 is elismerte, hogy egyelőre csak a szekszárdi székhelyű Tarr Kft. szolgáltatási területén, azon belül is csak az Extra csomagban érhető el a Spíler 2 csatorna. ((Alapból itt futnak a spanyol bajnokik és a BL-meccsek.) Ez azt jelenti, hogy mindössze az előfizetők 1-2 százaléka, néhány tízezer nyugat-magyarországi néző tudja fogni ezt az adót.

A piac bő 85 százalékát lefedő három nagy szolgáltatóval tehát továbbra sincs szerződése a TV2-nek a sportcsatornáról. A 444 szerint a Digivel nem is tárgyalnak, a UPC-vel ugyan vannak egyeztetések, de nagyon eltérnek az álláspontok, és a Telekommal is elhúzódnak a tárgyalások.

A spanyol La Ligáért és a BL-ért évente összesen mintegy 11 millió eurót, azaz legalább 3,5 milliárd forintot fizet ki a jelentős közpénzekkel támogatott televízió.

UPDATE:

A TV2-csoport ma reggel bejelentette: a Spíler1 ezen a hétvégén négy spanyol bajnoki meccset közvetít, köztük a Real Sociedad-Barcelona és az Athletic Bilbao-Real Madrid találkozót. Emiatt ugyanakkor a Newcastle United-Arsenal angol derbit a SuperTV2 sugározza majd.

A közlemény arra nem tér ki, hogy egyedi esetről van-e szó, vagy a spanyol bajnokikat a későbbiekben is mind a két Spíler-csatorna adja majd.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43563.38+0.74%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?