Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Hónapjaik lehetnek csak hátra: betilthatják az állami kukaholdingot

2018. november 19., 09:06

A kukaholding és könyvvizsgálója közti elszámolási vita nem oldódik meg, így ma már a cég betiltása a tét. Ez akár már idén megtörténhet.

A Népszava értesülése szerint évi 120 milliárdos becsült bevétele mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója, a Moore Stephens K-E-S Audit Kft., az állami társaság ezért még mindig adós május végi leadású tavalyi mérlegbeszámolójával.

A lap megkereste Zara Lászlót, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnökét, aki azt mondta, ekkora késedelemmel a cégek már adószámuk bevonását, vagyis megszüntetésüket kockáztatják. Zara szerint, ha minden így marad, akkor figyelmeztetések és bírság után a céget akár be is tilthatják, még az év vége előtt. A Népszava egy másik könyvviteli szakértővel is beszélt, aki a lehetséges betiltást legkorábban a jövő év elejére jósolta. Szerinte a kukaholding „államérdekre” hivatkozva sikerrel kérheti a NAV türelmét, de Zara azt mondta, levelet ugyan lehet írni, de a határidőkben a hivatalnak sincs mozgástere.

Hirdetés

A Népszava úgy tudja, a kukaholding problémáját a vitatott tételek szabályos nyilvántartása okozta, a kormányközeli Garancsi István üzleti partnereitől mintegy egymilliárdért beszerzett számlázási rendszerük hibái miatt ugyanis évente körülbelül tízmilliárd forint be se folyik, ez pedig az elmúlt évek során több tízmilliárdos hiánnyá dagadt. Ez viszont a lap forrása szerint nem szándékos bűncselekmény, hanem amatőrizmus.

Az NHKV könyvvizsgálója a lap szerint úgynevezett korlátozó véleménnyel kívánta ellátni a beszámolót, amihez viszont a társaság vezetősége nem járult hozzá. Állítólag ugyanakkor a megszűnésveszély árnyékában hamarosan mégis tervezik a mérleg leadását.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom

Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom

Esnek a tőzsdék, köztük a BUX index is, és megint gyengébb a forint. Több cég indított streaming szolgáltatást, így online televíziót vagy játékplatformot az utóbbi hetekben, de eddig mindegyikkel van valami baj. A forradalom akadozva indul, ahogyan az animációk vagy filmek megjelenítése is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43654.37-0.65%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?