Hirdetés
Hirdetés

Hőségriadó a gyárban: reagált a Suzuki a leláncolt MSZP-s politikus akciójára

2019. június 19., 10:58

A Suzuki szerint a törvényi előírásokon túl olyan intézkedéseket is hoztak, amelyek könnyítik a dolgozók munkavégzését.

Kedden Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke az esztergomi Suzuki gyár kerítéséhez láncolta magát. Azt követelte, hogy vegyék vissza azt az embert, akit szakszervezeti vezetőnek választottak meg a gyárban. Komjáthi továbbá azt is kérte, hogy tartsák tiszteletben a munkavállalói jogokat. A munkavállalók szerinte 33 fokos csarnokban kénytelenek doglozni, nem kapják meg a munkaközi szüneteket és nem biztosítanak ivóvizet sem a dolgozóknak.

Hirdetés

Minden rendben van

A Magyar Suzuki Zrt. szerdán egy közleményt adott ki, amelyben azt írták: a képviselő téves információk birtokában kezdett figyelemfelkeltő akciót. A munkavédelmi követelmények teljesülése tárgyában kedden tartott ellenőrzés során a Komárom-Esztergom-Megyei Kormányhivatal tatabányai Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi osztálya ugyanis semmilyen szabálytalanságot nem talált – írja az autógyár.

Továbbá megjegyzik: a törvényi előírásokon túlmenően olyan intézkedéseket hoztak, amelyek könnyítik és segítik a dolgozók munkavégzését. "Az esztergomi Suzuki-gyár évek óta meghatározott intézkedési rend és szigorú szabályrendszer szerint tesz eleget annak, hogy hőségriadó esetén is biztosítsa az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeit".

Hűtött víz és szóda

Szerintük az irányadó rendelet pontosan szabályozza, hogy az effektív hőmérsékletet (EH) hogyan kell megállapítani. Ennek megfelelően a vállalat a gyár minden üzemében több mérési ponton, különböző időszakokban mért hőmérséklet légsebességgel korrigált számítása adja meg az effektív hőmérsékletet, amelyet speciális mérőműszerekkel mérnek. A mérések eredménye alapján a gyár hőségszünetet rendelt el június 14-én és 15-én. Megjegyzik továbbá: az üzemek területén egész évben korlátlanul elérhető hűtött víz és szódavíz, illetve a vállalat a hőségre való tekintettel a hazaszállításkor is biztosított vizet a dolgozóinak.

Legoptimálisabb körülmények

"A vállalat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megteremtse a munkavállalók számára a lehető legoptimálisabb munkakörülményeket. Komolyan veszi a munkavállalóit és ezt elvárja másoktól is, ezért tisztelettel arra kéri a köz- és gazdasági élet szereplőit, hogy felelőtlen vádaskodások helyett körültekintően tájékozódjanak állításaik valóságtartalmával kapcsolatban" – zárul a gyár közleménye.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiderült, hogy mennyibe került a forint bankjegyek cseréje

Kiderült, hogy mennyibe került a forint bankjegyek cseréje

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy-öt milliárd forintot költött rá. December 31-én a régi ezres kivonásával az utolsó, 1997 és 2014 decembere között kibocsátott címlet is hivatalosan eltűnik a forgalomból. Ezt követően is lehet azonban majd a régi bankjegyeket becserélni, a hitelintézeteknél további 3, míg az MNB 20 évig.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX45170.59+1.27%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?