Hirdetés
Hirdetés

Jelentett a Waberer's: csak úgy száguld a kamioncég

2018. március 08., 10:51

A szállítmányozási vállalat minden várakozást felülmúló teljesítménnyel zárta az évet.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Az előző év azonos időszakához képest csaknem 21 százalékkal, 179 millió euróra nőtt a Waberer’s International Nyrt. árbevétele a tavalyi utolsó negyedévben. A rendszeres nettó eredmény - az adózás és a pénzügyi eredmény egyszeri pozitív hatására - egy évvel korábbi huszonkétszeresére, 6 millió euróra nőtt. A szállítmányozási cég egy részvényre jutó negyedéves eredménye az előző év azonos időszakában elkönyvelt veszteséggel szemben 0,4 euró volt, az egész tavalyi évben pedig 163 százalékkal 1,13 euróra emelkedett.

A tavalyi év egészét tekintve a rendszeres nettó eredmény 57,5 százalékkal 22 millió euróra nőtt. A nemzetközi fuvarozásból eredő bevételek a folyamatos áremelések és a lengyelországi Link felvásárlása révén 24 százalékkal emelkedett, a logisztikai bevételek a raktárkapacitás növekedésének és az emelkedő áraknak köszönhetően 8 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

Hirdetés

2017-ben az egész éves árbevétel csaknem 18 százalékkal 674 millió euróra emelkedett és a közvetlen költségek is hasonló ütemben, csaknem 534 millió euróra emelkedtek. A rendszeres kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti eredmény (EBITDA) a tavalyi utolsó negyedévben 47 százalékkal 21 millió euróra nőtt éves alapon, míg az év egészét tekintve több mint 16 százalékos növekedéssel csaknem 86 millióra emelkedett.

Monitoring és digitalizáció

A Waberer’s International Nyrt vezérigazgatója elmondta, a teljes tavalyi év felülmúlta a várakozásokat, az árbevételének és rendszeres EBITDA-jának növekedése egyaránt meghaladta a hosszú távra megállapított 15 százalékos célértéket, ami egyrészt a Link-akvizíció hatásainak, ugyanilyen részben pedig az organikus növekedésnek köszönhető.

Lajkó Ferenc kifejtette: a Link sikeres integrációja különösen erőteljes növekedést hozott a tavalyi évhez képest: az árbevétel több mint 20 százalékkal nőtt, míg a rendszeres EBITDA növekedése megközelítette a 47 százalékot, az eredménysor pedig még ennél is nagyobb mértékben nőtt. Hozzátette: az organikus növekedés, azaz működésünk hatékonyságának további fokozása érdekében nagyobb mértékben támaszkodunk majd az olyan műszaki megoldásokra, mint a digitalizáció és a hatékonyabb adatfeldolgozás.

Még nem önvezető, de így is nagy szám: rengeteg kamiont vesz a Waberer's

19 milliárd forint értékben fejleszti kamionparkját a Waberer’s - 700 nyerges vontatót a DAF és a Volvo szállíthat le, míg 348 pótkocsi a Kögel és a Schmitz üzemében kerül le a gyártósorról 2018 októberéig. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?