Hirdetés
Hirdetés

Jó pár embert lapátra tesz a kormány régi barátja

2019. március 09., 13:22

A navigációs szoftvereket gyártó NNG tavaly közel 1 milliárd forint támogatást kapott, a magyar kormánnyal három évvel ezelőtt stratégiai együttműködési megállapodást is kötöttek.

Az NNG 2015-ben megnyitott fejlesztőközpontja Szegeden (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)
Az NNG 2015-ben megnyitott fejlesztőközpontja Szegeden (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Komolyabb mértékű elbocsátások zajlanak az NNG-nél, hazánk egyik startupjánál - írja az Index. A vállalatnál több mint 900 fő fejleszt többek közt fedélzeti navigációs rendszereket autógyártóknak. A portál szerint egy belső levélben Giles Shrimpton vezérigazgató arról értesítette a dolgozókat, hogy bár stabil a vállalat helyzete, mégis csökkenteni kell a létszámot körülbelül 10 százalékkal.

Az Index megkeresésére az NNG megerősítette, hogy újragondolják, optimalizálják struktúrájt, amivel együtt jár a létszám korrekciója is.

Hirdetés

Ezzel együtt a portál cikke emlékeztet: az NNG tavaly novemberben nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közel egymilliárd forintos támogatását, és azt vállalták, hogy 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtenek.

A magyar kormánnyal 2016. áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást is kötöttek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter akkor azt mondta, a megállapodás értelmében a cég az iparági trendekkel ellentétben nem keres olcsóbb munkaerőt, hanem továbbra is Magyarországon tartja központját és a fejlesztési feladatokat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

A halála előtt két nappal írta alá végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben. Minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40005.90-0.03%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?