Hirdetés
Hirdetés

Magyar módra tüntetnek a görögök az Uber ellen

2018. március 07., 09:51

Na persze az elvárt görög temperamentummal.

Taxisok százai vonultak az utcára Athén belvárosában az Uber ellen, a tüntetők szerint a szolgáltató inváziószerű megjelenése kiszorítja a taxitársaságokat a piacról – írja a Reuters. demonstráció nem éppen békés, a tüntetők számos Uber kocsit támadtak meg az utcán.

A felvonuló taxisofőrök a görög kormányt is bírálják, amiért teret engednek az olyan telefonos applikációknak, mint az Uber vagy a görög fejlesztésű Beat. Az egyik felszólaló szerint a taxisok nem hajlandóak együtt létezni velük, mivel a multinacionális vállalat a görög munkavállalók megélhetését veszélyezteti.

Hirdetés

Mindeközben Magyarországon mindössze 609 napot élt az Uber. >>>

A tüntetők Uber, Nem, Köszönjük feliratú táblákkal jelentek meg az utcákon (Uber No Thanks), a demonstrálók a vállalat több elhaladó gépkocsiját is megrongálták. A görög országos taxi szövetség (SATA) egy kilenc órás sztrájkot hirdetett minden olyan innovatív platform ellen, amely meglopja a taxisokat és az országot. Közleményük szerint immár három éve küzdenek az Uber ellen, amely önkényes módon átformálja a tömegközlekedést.

A közlekedési minisztérium egyelőre nem osztott meg részleteket a törvényjavaslattal kapcsolatban, a források szerint azonban a telefonos alkalmazások működtetőinek legalább hároméves szerződést kell aláírniuk a taxisokkal és komoly szabályozás alá kerülnek.

Görögországban inkább a helyi fejlesztésű Beat alkalmazást használják a sofőrök az Uberrel szemben, a szabályozás azonban mindkettőre érvényes lenne. A Beatet még tavaly vásárolta fel a Daimler, a szolgáltatást több mint egy millióan használják Görögországban. A tervekről szóló hírek komoly aggodalmat váltottak ki a Beat-sofőrök körében, mivel a törvénykezés megzavarhatja a szolgáltatás működését.

Vissza a jövőbe: nagy dolgokról álmodik az Uber-vezér

Maga az elgondolás nem új keletű, az Uber már korábban is pedzegette, hogy az utakról a légtérbe terelné át a forgalmat. A cég elnöke, Dara Kohoroswshahi szerint erre nem is kell már sokat várni, az elkövetkező 5-10 évben meg is valósulhatnak a dróntaxik. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Borulhat a Brexit-alku, May szemmel verte Junckert

Borulhat a Brexit-alku, May szemmel verte Junckert

Totális patthelyzettel fenyeget az EU és Nagy-Britannia vitája a Brexit feltételeiről. Brüsszel továbbra sem hajlandó újratárgyalni a novemberben kötött egyezményt, amit azonban a brit parlament szinte biztosan nem fog elfogadni. A kétnapos EU-csúcson a feszültség tapintható volt, amiről Theresa May és Jean-Claude Juncker fagyos találkozója is árulkodott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40125.72+0.21%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?