Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Már megint egy Baldauf-cégről került le a CBA neve

Csabai Károly, 2019. április 06., 08:15
Cimkék
CBA
, Baldauf László

A CBA-Baldauf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ugyanis június 30-án beolvad a Baldauf-Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-be – derül ki a cégközlönyből.

Az élelmiszeripari üzletláncot alapító, idén 78 éves Baldauf László tavaly májusban vonult vissza, értékesítve a CBA központi cégében, a CBA Kereskedelmi Kft.-ben meglévő részesedését az üzlettársainak a feleségével közösen tulajdonolt cégen keresztül. Arra, hogy ez Baldauf részéről nem egy hirtelen ötlettől vezérelt, hanem jó előre megtervezett lépés volt, az is utalt, hogy a részesedését eladó cég 2006 januárjában CBA-Baldauf Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-ként alakult, 2017 júliusában azonban nevéből elhagyta a CBA előtagot.

Nem úgy az ugyancsak a Baldauf-házaspár által tulajdonolt CBA-Baldauf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek saját tőkéje több mint 160 milliós mínuszba csúszott, amit a törvényi előírás értelmében orvosolni kell. Tőkeemelés helyett azonban Baldaufék idén márciusban úgy döntöttek, hogy a céget beolvasztják a CBA központi cégéből tavaly májusban kiszállt Baldauf-Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-be.

Hirdetés

Az mfor.hu által kiszúrt közlés szerint június 30-án megvalósuló beolvadást követően a Baldauf-Invest saját tőkéje – a cégbíróságnak benyújtott vagyonmérleg-tervezet szerint – közel 6 milliárd forint lesz, 2,76 milliárdos jegyzett tőke mellett. A 3,87 milliárdra rúgó kötelezettségei döntő hányada – csaknem 3,53 milliárd – rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes.

A saját tulajdonú, valamint bérelt ingatlanokat bérbe adó és üzemeltető Baldauf-Invest nettó árbevétele és eredménye az utóbbi években igencsak ingadozott. A 2013-ban még 359 milliárd forintos nettó árbevétele 2015-ig 270 milliárd alá esett, hogy aztán elkezdjen növekedni, s 2017 végét már közel 394 milliárdon zárja. A cég adózott nyeresége tavalyelőtt 350 milliárdot tett ki, ami csaknem háromszor haladta meg az azt megelőző öt esztendő legmagasabb, 2013-ban elért profitját.

Azért Baldauf László kapcsolata nem szűnt meg teljesen a CBA-val. Nemcsak azért, mert a cég tiszteletbeli elnöke, hanem mert a Baldauf-Invest másodmagával üzletrészt birtokol a 2014 novemberében alakult élelmiszer-kereskedő cégben, a CBA-Grand Gourmet Kereskedelmi és Vendéglátó Kft-ben. E cég az első évi, 2015-ös 316,6 millió forintos nettó árbevételét 2017-re több mint a három és félszeresére, 1,1 milliárdosra hízlalta.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump lépése a megszállt Ciszjordániáról számos ponton megy szembe Amerika diplomáciai és nemzetbiztonsági érdekeivel. A Fehér Ház döntése tovább gyengíti a nemzetközi jogon alapuló második világháború utáni békerendet és ad utat az őserdő törvényeinek. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43567.97-0.12%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?