Hirdetés
Hirdetés

Még zöldebb az energia – új tulajdonosa lett a naperőműveknek

2017. december 05., 10:32

Az értéktőzsdén is jegyzett energetikai vállalat a Domaszéken működő csaknem 2 megawattos naperőmű tulajdonosa lett.

Az ALTEO Group lezárta azt az ügyletet, amelynek révén a Domaszék 2MW Kft. megvásárlásával annak közel 2 megawattos domaszéki, már működő naperőművének tulajdonosa lett. Ezzel bekerült az első működő fotovoltaikus egység az ALTEO Csoport erőművi portfóliójába. A megtermelt áramot az erőmű a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján 25 évig a KÁT keretein belül értékesíti.

Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok? - Tovább >>>

A naperőművek előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon minimum negyed évszázadon át biztosítja a klímabarát energiatermelést. Karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható. Szeged és környéke az egyik legjobb területnek számít hazánkban a napsütéses órák számát tekintve. A teljes, 2 megawatt kapacitású naperőmű éves szinten mintegy 2400-2600 megawattóra áramot termel majd, amelyet a Kötelező Átvételi Rendszer keretein belül értékesít majd az ALTEO Group a MAVIR részére.

Hirdetés

Napelemet akarsz a házadra? Van egy fél jó hírünk!

Január elsejétől a napelem után fizetendő termékdíj kilogrammonként 114 forintról 57 forintra csökken a környezetvédelmi termékdíjról szólótörvény, 2018. január elsejétől hatályos módosítása után - közölte a változást a  magyar napelempiac többségét képviselő MANAP a Privátbankár.hu-val. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Advertisement
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40179.84+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?