Hirdetés
Hirdetés

Megvan Elon Musk utódja a Tesla élén

2018. november 08., 08:55
Cimkék
Tesla
, Elon Musk
, Telstra

Robyn Denholm az ausztrál Telstra-tól érkezik az elektromosautós céghez.

Elon Musk
Elon Musk

Kinevezte a Tesla Elon Musk utódját a cég elnöki posztján. Az ellentmondásos vezető helyére Robyn Denholm érkezik, aki az ausztrál Telstra telekommunikációs vállalat pénzügyi igazgatói beosztását hagyja el az új pozícióért.

Denholm hathónapos felmondási ideje kitöltése után foglalja el székét az elektromos autókat gyártó cégnél. Denholm jelenleg a Tesla ellenőrzési bizottságának elnöke is, erről a pozíciójáról ideiglenesen lemond, amíg letelik a telstrás felmondási idő.

Hirdetés

Musk lecserélésére a techguru nyári, twitteres balhéja miatt van szükség, mely miatt értékpapírpiaci csalással vádolta meg őt az amerikai tőzsdefelügyelet, és melyet egy vádalku tudott csak kisimítani. Ennek feltétele volt, hogy a Teslának és Musknak is 20 millió dolláros bírságot kell megfizetnie, valamint az, hogy Musknak három évig távoznia kell a cég elnöki posztjáról. A vezérigazgatói posztján azonban megmaradhatott.

(Reuters)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad a Facebook-botrány a sorosozós kampány miatt

Dagad a Facebook-botrány a sorosozós kampány miatt

A New York Times szerdán közölt tényfeltáró anyagot arról, hogy a Facebook pr ügynökséget fogadott fel a kritikus hangok lejáratására. Az ügynökség a többi közt Soros-ügynököknek állította be a céget támadó csoportokat. A techóriás vezére most azt mondta, hogy csak a sajtóból értesült minderről, és azonnal kirúgták az ügynökséget. Soros Györgyöt pedig amúgy nagyon tiszteli.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39328.39+0.66%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?