Hirdetés
Hirdetés

Megvan Elon Musk utódja a Tesla élén

2018. november 08., 08:55
Cimkék
Tesla
, Elon Musk
, Telstra

Robyn Denholm az ausztrál Telstra-tól érkezik az elektromosautós céghez.

Elon Musk
Elon Musk

Kinevezte a Tesla Elon Musk utódját a cég elnöki posztján. Az ellentmondásos vezető helyére Robyn Denholm érkezik, aki az ausztrál Telstra telekommunikációs vállalat pénzügyi igazgatói beosztását hagyja el az új pozícióért.

Denholm hathónapos felmondási ideje kitöltése után foglalja el székét az elektromos autókat gyártó cégnél. Denholm jelenleg a Tesla ellenőrzési bizottságának elnöke is, erről a pozíciójáról ideiglenesen lemond, amíg letelik a telstrás felmondási idő.

Hirdetés

Musk lecserélésére a techguru nyári, twitteres balhéja miatt van szükség, mely miatt értékpapírpiaci csalással vádolta meg őt az amerikai tőzsdefelügyelet, és melyet egy vádalku tudott csak kisimítani. Ennek feltétele volt, hogy a Teslának és Musknak is 20 millió dolláros bírságot kell megfizetnie, valamint az, hogy Musknak három évig távoznia kell a cég elnöki posztjáról. A vezérigazgatói posztján azonban megmaradhatott.

(Reuters)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

Az FC Barcelona testközelből II.: transzferek, sérülések és csodaitalok

A katalán klub összekapcsolja a sportot a tudománnyal, és futurisztikus fejlesztésekkel készül a jövőre. A Financial Times nemrég beleshetett a kulisszák mögé, és beszélhetett a főszereplőkkel – a napokban a riport rövidített változatát közöljük. A második részből kiderül, hogy mi a legfőbb motiváló erő, meg lehet-e jósolni a sérüléseket, és milyen ital segít a pontos passzolásban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41964.35-0.12%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?