Hirdetés
Hirdetés

Megvan, miket vesz meg Csányi Sándor

2017. augusztus 07., 10:45

Ha beváltja a tervét, akkor fél Horvátország az OTP bank elnökének zsebében landol.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Ha hihetünk a Jutarnji List című horvát napilapnak, úgy a „magyar oligarcha” a tervek szerint megvásárolná Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalatától, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokortól vásárolná meg a régió egyik legnagyobb és egyben legrégebbi mezőgazdasági vállalatát, a Bellye Rt.-t (Belje d.d.), valamint az Aviva klinikát Zágrábban és egy tengerparti nyaralót Medvejában. A magyar üzletember vásárlási szándékát a horvát konszern új vezetésének egyik tagja erősítette meg a lapnak.

Amennyiben az OTP bank elnökének sikerül megvásárolnia a Bellye mezőgazdasági vállalatot - amely mintegy 20 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik -, úgy az Európai Unió legnagyobb mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületének tulajdonosává válik, mert Magyarországon jelenleg 35 ezer hektár szántóföldet birtokol. Az Agrokor egyébként hónapok óta küzd pénzügyi problémákkal. A Szlovéniában, Boszniában, Szerbiában és Magyarországon is érdekelt cégcsoporton belül mintegy ötven különböző gazdasági szektorhoz tartozó vállalat működik, munkavállalóinak létszáma meghaladja a 60 ezret, a cég éves árbevétele pedig eléri a horvát GDP 15 százalékát.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Itt élnek és ilyenek a legboldogabb magyarok

Világszerte ma, március 20-án ünneplik a boldogság napját. Ebből az apropóból újra elkészült Magyarország boldogságtérképe. Mi kell a boldogsághoz a magyarok szerint? Kik mondják magukat boldogabbnak, a nők vagy a férfiak? Mely megyeszékhelyen élnek a legboldogabb és legkevésbé boldog emberek? Mi a helyzet a budapestiekkel?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX37954.29+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?