Hirdetés
Hirdetés

Mészárosék ezt is elérik: jönnek a magyarbarát szállodák Kínában

2018. december 13., 16:28

Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalatával működik együtt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodalánc.

Qiandaohu Runhe Jianguo Hotel. Forrás: btg.com.cn
Qiandaohu Runhe Jianguo Hotel. Forrás: btg.com.cn

Együttműködési megállapodást kötött a Hunguest Hotels Zrt. a BTG Jianguo-csoporttal. Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalata azon túl, hogy mintegy 20 városban 110 felsőkategóriás business, illetve resort hotelt üzemeltet, légitársaságot is működtet, valamint flottakezeléssel, szórakoztatóparkok üzemeltetésével, továbbá bevásárlóközpontok fejlesztésével is foglalkozik. A 42 ezer alkalmazottat foglalkoztató, folyamatosan terjeszkedő vállalat éves árbevétele meghaladja az ezermilliárd forintot (25 milliárd jüan) - közölte szerkesztőségünkkel a Hunguest Hotels.

Magyarbarát szállodák jönnek Kínában

Azt írják: a megállapodás a gazdasági lehetőségek fejlesztését és a kölcsönös társadalmi szerepvállalás erősítését szolgálja, különös tekintettel a gasztronómiára, a kultúrára, a szakmai képzésekre, valamint magyar, illetve kínai napok rendezésére. Mindkét fél vállalta, hogy magyar-, illetve kínai-barát szállodát hoznak létre, hogy a vendégek anyanyelvükön is tájékozódhassanak a hotel által kínált lehetőségekről, továbbá kölcsönösen bemutatják egymás szolgáltatásait.

Hirdetés

A Hunguest Hotels közel 100 százalékos tulajdona idén került a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Konzum Nyrt-hez, több mint 16 milliárd forintos ellenértékért.

Szárnyalnak

A szállodalánc vezérigazgatója nemrég jelentette be: a következő 3-5 évben több tízmilliárdos fejlesztések kezdődhetnek, fokozatosan kategóriát váltanak a háromcsillagos szállodáik. A Mészáros Lőrinc társtulajdonlásában álló Konzum szállodaportfóliójának bővülésével a Hunguest üzemeltetésében működő saját és partnerhotelek szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el a 3,6 milliárd forintos adózás előtti eredmény mellett. A csoport árbevétele így csaknem másfélszer akkora, mint 2017 első kilenc hónapjában, a vállalat adózás előtti eredménye pedig már szeptember végén a kétszerese a tavalyi éves adózás előtti eredménynek. Részletek >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbánék családvédő hitele a lakásoknál - mennyi pluszpénzzel számolhat, aki most vásárolna?

Orbánék családvédő hitele a lakásoknál - mennyi pluszpénzzel számolhat, aki most vásárolna?

A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41931.67-0.06%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?