Hirdetés
Hirdetés

Mindenki itt vásárol? Nagyot ment az IKEA

2017. október 10., 08:55

Szép zárása lett a svéd áruházlánc pénzügyi évének.

Megérkezett az idei pénzügyi évre vonatkozó adat a svéd bútoráruházlánctól, amely alapján nincs okuk szégyenkezni. Az IKEA csoport összes értékesítése 34,1 milliárd euró volt, a valutára gyakorolt hatással korrigálva 3,8 százalékos növekedést értek el az eladásokban, ezt közölte a cég a Privátbankár.hu-val. A vállalat jelenleg 29 országban összesen 355 áruházat üzemeltet, az év során összesen 817 millió látogatót fogadtak világszerte.

Az IKEA Csoport továbbra is komoly összeget invesztál abba, hogy pozitív hatással legyen a környezetre: jelenleg 415 szélturbinával rendelkeznek Franciaországban, Kanadában és Litvániában, és egyre közelebb van annak a 2020-ig kitűzött céljának a megvalósításához, hogy energia független legyen, vagyis legalább annyi megújuló energiát termeljen, mint amennyit a működéséhez használ.

Hirdetés

Nagy növekedést várnak a régióban is

Marek Feltl, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális vezetője szerint a régióban is erős növekedést várnak az évre. Szám szerint Magyarországon 13, a Cseh Köztársaságban 3, Szlovákiában pedig 4 százalékos növekedés született az előző évhez képest  - nálunk ehhez a soroksári áruház megnyitása járulhatott hozzá. A csehországi/magyarországi/szlovákiai régió teljes pénzügyi jelentéséről, valamint a helyi fenntarthatósági eredményekről és a jövőbeli célkitűzésekről részletesen majd 2018 elején számol be a társaság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?