Hirdetés
Hirdetés

Nagyvonalú ajánlatot kapott a botrányos japán cég

2017. szeptember 12., 10:01

Végre vevőt találhattak a chipgyártó üzletágra, megmenekülhet a csődtől a Toshiba.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

Ahogy arról korábban írtunk, a Westinghouse Electric amerikai atomenergetikai vállalat katasztrofális, 9 milliárd dolláros veszteséget halmozott fel. Mivel a Toshiba leányvállalatként működtek, így magukkal rántották a japán vállalatot is, akik végül csődvédelmet kértek, és úgy döntöttek: eladják a chipgyártó üzletágukat. Erre érkezett most egy ajánlat, a Western Digital által vezetett konzorcium 18,3 milliárd dollárt ajánlott érte a Nikkan Kogyo japán üzleti lap szerint.

A hivatalos szerződést szerdán hozza meg a Toshiba vezetősége, és amennyiben elfogadják az ajánlatot, úgy a szerződést szeptember 20-án írják alá. A Toshiba már januárban közölte, hogy részben vagy teljes egészében eladja a memória áramköröket gyártó üzletágát. A részvényesek márciusi rendkívüli közgyűlésükön hagyták jóvá a menedzsment tervét, hogy Toshiba Memory néven április 1-jétől külön vállalatba szervezzék ki a memória-áramkörök gyártását, és azt eladják.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?