Hirdetés
Hirdetés

Olyat lépett a Tesco, amit még senki más Magyarországon

2018. május 10., 09:16

Szakképzéssel válaszolnak a munkaerőpiaci kihívásokra.

A Tesco folyamatos szakmai képzéssel reagál a munkaerőpiaci kihívásokra, biztosítva ezzel a munkatársak szakmai előrelépési lehetőségét. Az áruházlánc 2017. január 1-je óta 200 millió forintot fordított a Tesco Akadémia képzéseire, amelyen 3294 fő vett részt. Mindemellett pedig gyakorlati helyet nyújt felnőttképzési programban résztvevők, friss diplomások és kereskedelmi szakiskolások számára is- derült ki a vállalat közleményéből.

A 2017-2018-as pénzügyi évben a Tesco Akadémia OKJ-s és belső képzésein 2473 munkatárs vett részt, idén pedig a tervek szerint már több mint 4000 kollégának biztosít fejlődési lehetőséget az áruházlánc. A képzés során olyan modern kereskedelmi technikákat mutatnak be, mint az önkiszolgáló kasszák működtetése. A tanfolyamok ezen felül szakképzett munkaerőt biztosítanak a hiányszakmákban, például a targoncavezető, pék, bolti hentes területén.

Hirdetés

Kezdők és fiatalok is jöhetnek

A Tesco a saját dolgozóin kívül a kereskedelemben elhelyezkedni kívánókat is támogatja: felnőttek gyakorlati képzőhelyeként országszerte 16 képzési centrumban biztosít gyakorlati helyet. A többi között cukrász, pék, bolti hentes, valamint egyéb kereskedelmi képzéseken tavaly több 800 fő vett részt, a sikeres OKJ-s vizsga után pedig 15-20 százalékuk csatlakozott a vállalathoz. A Tesco ebben az évben tervei szerint 7000 fő számára biztosítja majd a programot.

Megvan, mi a baj a Tescóban vásárolt tejekkel

Reagált a gyártó a Tesco termékvisszahívására. Tovább >>>

Az áruházlánc a szakmai tapasztalattal nem rendelkezőket is segíti: a több mint 20 éve működő frissdiplomás programjában 2017-ben 6 fő vett részt, a következő pénzügyi évben pedig nagyjából 10 frissdiplomás számára biztosít ilyen lehetőséget.

A Tesco a középiskolásokat is várja szakmai gyakorlatra programról iskolai eseményeken, áruházi nyílt napokon és országos szakmai rendezvényeken tájékozódhatnak az érdeklődők. A Tesco a 16-17 éves kereskedelmi tanulók számára országosan 58 áruházban 229 főnek biztosított gyakorlati helyet tavaly. Idén a tervek szerint ezt összesen legalább havi 300 főre növeli majd az áruházlánc.

Jól megrángatták az árakat a magyar hipermarketek

Az áprilisi csúcsdöntés után májusban újra 20 ezer forint alá került egy átlagos családi nagybevásárlás ára a hazai hipermarketekben - a kisker-láncok most eltérő ütemezésben írják át az árakat a polcokon, egy komolyabb havi árcsökkentéssel az Interspar az élre is tudott ugrani. Tavalyhoz képest viszont mindenhol többet kell fizetnünk az élelmiszerért. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36472.99+1.81%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?