Hirdetés
Hirdetés

Olyat lépett a Tesco, amit még senki más Magyarországon

2018. május 10., 09:16

Szakképzéssel válaszolnak a munkaerőpiaci kihívásokra.

A Tesco folyamatos szakmai képzéssel reagál a munkaerőpiaci kihívásokra, biztosítva ezzel a munkatársak szakmai előrelépési lehetőségét. Az áruházlánc 2017. január 1-je óta 200 millió forintot fordított a Tesco Akadémia képzéseire, amelyen 3294 fő vett részt. Mindemellett pedig gyakorlati helyet nyújt felnőttképzési programban résztvevők, friss diplomások és kereskedelmi szakiskolások számára is- derült ki a vállalat közleményéből.

A 2017-2018-as pénzügyi évben a Tesco Akadémia OKJ-s és belső képzésein 2473 munkatárs vett részt, idén pedig a tervek szerint már több mint 4000 kollégának biztosít fejlődési lehetőséget az áruházlánc. A képzés során olyan modern kereskedelmi technikákat mutatnak be, mint az önkiszolgáló kasszák működtetése. A tanfolyamok ezen felül szakképzett munkaerőt biztosítanak a hiányszakmákban, például a targoncavezető, pék, bolti hentes területén.

Hirdetés

Kezdők és fiatalok is jöhetnek

A Tesco a saját dolgozóin kívül a kereskedelemben elhelyezkedni kívánókat is támogatja: felnőttek gyakorlati képzőhelyeként országszerte 16 képzési centrumban biztosít gyakorlati helyet. A többi között cukrász, pék, bolti hentes, valamint egyéb kereskedelmi képzéseken tavaly több 800 fő vett részt, a sikeres OKJ-s vizsga után pedig 15-20 százalékuk csatlakozott a vállalathoz. A Tesco ebben az évben tervei szerint 7000 fő számára biztosítja majd a programot.

Megvan, mi a baj a Tescóban vásárolt tejekkel

Reagált a gyártó a Tesco termékvisszahívására. Tovább >>>

Az áruházlánc a szakmai tapasztalattal nem rendelkezőket is segíti: a több mint 20 éve működő frissdiplomás programjában 2017-ben 6 fő vett részt, a következő pénzügyi évben pedig nagyjából 10 frissdiplomás számára biztosít ilyen lehetőséget.

A Tesco a középiskolásokat is várja szakmai gyakorlatra programról iskolai eseményeken, áruházi nyílt napokon és országos szakmai rendezvényeken tájékozódhatnak az érdeklődők. A Tesco a 16-17 éves kereskedelmi tanulók számára országosan 58 áruházban 229 főnek biztosított gyakorlati helyet tavaly. Idén a tervek szerint ezt összesen legalább havi 300 főre növeli majd az áruházlánc.

Jól megrángatták az árakat a magyar hipermarketek

Az áprilisi csúcsdöntés után májusban újra 20 ezer forint alá került egy átlagos családi nagybevásárlás ára a hazai hipermarketekben - a kisker-láncok most eltérő ütemezésben írják át az árakat a polcokon, egy komolyabb havi árcsökkentéssel az Interspar az élre is tudott ugrani. Tavalyhoz képest viszont mindenhol többet kell fizetnünk az élelmiszerért. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41503.91+0.79%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?