Hirdetés
Hirdetés

Trump elintézte: mégsem drágulnak a gyógyszerek?

2018. július 11., 07:45

Donald Trump egyeztetett a Pfizer gyógyszeripari óriásvállalattal, majd a cég este bejelentette, hogy csökkenti több készítménye árát.

Trump Twitter-bejegyzésében dicsérte a céget: éppen most beszéltem a Pfizer elnök-vezérigazgatójával és Alex Azar (egészségügyi) miniszterrel, és a Pfizer visszaállítja az emelés előtti árakat, tehát az amerikai páciensek nem fognak többet fizetni. Az elnök hozzátette: megtapsoljuk a Pfizert ezért a döntéséért, remélve, hogy más vállalatok is ugyanezt teszik majd.

Csak egy kis haladék

A gyógyszergyár elnök-vezérigazgatója, Ian Read közleményben erősítette meg, hogy Donald Trumppal megvitatták egyes gyógyszerek áremelését, amelyet visszavonnak, és azonnali hatállyal visszaállítják a július előtti árszintet. A közlemény szerint a vállalat ezzel lehetőséget kíván teremteni Donald Trumpnak arra, hogy kormánya átfogó tervet dolgozhasson ki a gyógyszerárak féken tartására.

Az árcsökkentés a Pfizer szerint átmeneti ideig lesz érvényben: addig, amíg a kormány ki nem dolgozza a szektort érintő átfogó tervet. Ez az év végén, de lehet, hogy hamarabb is megtörténik - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36564.15+0.59%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?