Hirdetés
Hirdetés

Újabb hetilap szűnik meg

2018. november 29., 13:07

Puch László integrálja a Vasárnapi Híreket a Népszavába.

A Népszava csütörtöki közleménye szerint a napilap integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket - írja a hvg.hu.

Hányan olvassák ezeket a lapokat?A Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2018 harmadik negyedévében a Népszava értékesített példányszám átlagosan 21 285 darab volt. A lap előbb a Népszabadság, majd a Magyar Nemzet beszántásával nagyot nőtt, ezen lapok olvasói közül sokan pártolhattak át ide. A Vasárnapi Hírekből átlagosan 14 817 darabot adtak el, ez előző év azonos időszakához képest 23 százalékos zuhanást jelent.

„A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó” – nyilatkozta Puch László, a kiadót, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosa.

Hirdetés

A portál cikke szerint Puch elmondta, az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról.

Legutóbb nyáron tűntek el sajtótermékek a magyar médiapiacról: a Magyar Nemzet után a Heti Válasz és annak online változata szűnt meg.

Közben szerdán jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc Talentis Groupja megszerzett minden vidéki lapot, hogy az egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. Az is szerdán derült ki, hogy a jobboldal új média-halálcsillagához már 10 kormányközeli kiadóvállalat is csatlakozott. Az ügyletet a GVH is vizsgálhatja, a versenyhivatal nyolc napon belül dönti el, indít-e vizsgálatot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kizöldül az MNB: jönnek az olcsóbb autóbiztosítások és ingatlanhitelek

Kizöldül az MNB: jönnek az olcsóbb autóbiztosítások és ingatlanhitelek

A pénzügyi és környezeti kockázatok kölcsönösen hatnak egymásra, a jegybankoknak, pénzügyi felügyeleteknek pedig egyre erősebb felelősségük van a fenntartható, klímabarát pénzügyi rendszer kialakításában.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43384.63+0.38%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?