Hirdetés
Hirdetés

Újabb járatok maradnak el a Ryanair sztrájkja miatt

2018. szeptember 13., 12:03

Az ír fapados német képviselete komoly változtatásokat akar, a cég minimalizálja a sztrájk miatti problémákat.

Kevés járatot tervez törölni a Ryanair, ha a szakszervezetek betartják korábbi ígéreteiket és újabb demonstrációba kezdenének szeptemberben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ír diszkont légitársaság az utóbbi napokban kénytelen volt 400-ból mintegy 150 járatot törölni, miután sztrájkot hirdetett a németországi érdekképviselet.

Nemsokára eldől, lesz-e sztrájk

Hirdetés

Hangsúlyozták: nem lehet irányadó a németországi pilóták számára a kollektív szerződés ügyében az olaszországi és az írországi pilótákkal kötött megállapodás, mert fontos ügyek kimaradtak. A cég erre úgy reagált, hogy a sztrájkok csupán rombolják a Ryanair üzletét a német piacon, és ennek következményeként elbocsátásokat jelenthetnek be a német másodlagos repülőtereken.

A társaság szerint, hogy ha a hónap során mégis lesznek még sztrájkok, a spanyol, olasz, belga, holland és portugál alkalmazottak döntő része akkor is munkában lesz. Ha a Németországban végrehajtott sztrájk lesz szeptember 28-án máshol is, akkor is csak pár járat törlését fogjuk elrendelni – mondta a légitársaság marketingvezetője.

Egyik legproblémásabb nyarán van túl a Ryanair, a több országban egyszerre sztrájkoló szakszervezetek komoly fennakadásokat okoztak az üzletmenetben. Bár az ír megállapodás áttörésnek számított, a német kollégák nem akartak hasonló feltételekkel elfogadni, kibővítés nélkül pedig újabb demonstrációkat ígértek.

Furcsa ügy: szürreális jelenet zajlott le egy repülő szárnyán

A Ryanairnek sok hibája van, de azért ennyire még nem láttunk embert kiakadni emiatt. Tovább >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40125.72+0.21%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?