Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: virágba borultak a budapesti aluljárók

2019. április 24., 09:51

Vagy legalábbis egy részük. A MÁV ugyanis megint kifestetett néhányat.

A sülysápi aluljáró. Forrás: MÁV
A sülysápi aluljáró. Forrás: MÁV

Húsvétra elkészült a sülysápi és a Mexikói útnál lévő aluljáró festése. A sülysápi átkelőben gyönyörű növények és virágok pompáznak, a Mexikói útnál pedig a Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a pályázat nyertese.

A Mexikói úti aluljáró. Forrás: MÁV
A Mexikói úti aluljáró. Forrás: MÁV

A MÁV két éve indította el az aluljárók újrafestését megcélzó kampányát. Akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

Hirdetés
Mexikói úti aluljáró. Forrás: MÁV
A Mexikói úti aluljáró. Forrás: MÁV

Tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére. Az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros, Vecsés) túl további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, Sülysáp) is új faldekorációt kapott vagy fog kapni.

Bicskén és Mendén már tavaly elkészültek a művek, nyár elejéig pedig a hűvösvölgyi aluljáró és az Üllői út vasúti híd lábához tartozó betonelem is megszépül - ígéri a MÁV. 

Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy tök jó!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hidegháború jöhet a hazai IT-fronton

Hidegháború jöhet a hazai IT-fronton

Információink szerint kódolva volt a rendszerben, hogy a Microsoft Magyarország nem hosszabbít szerződést a T-Systems-szel, ez a nemzetközi gyakorlatnak teljesen megfelelő döntés volt. Míg egyik informátorunk úgy látja, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy hamarosan a 4iG lesz a tulajdonos, addig egy másik, informatikai fronton otthonosan mozgó forrásunk úgy gondolja, hogy egyértelműen emiatt született a döntés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?