Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan dühös madarak lephetik el a tőzsdét

2017. szeptember 05., 14:17

Tőzsdére készül a népszerű mobiljáték fejlesztője, nem is akármekkorára.

A Bloomberg cikke szerint nem mindennapi tőzsdére lépés készül az Európai tőzsdén, a népszerű – azóta filmfeldolgozást is megélt – mobiljáték, az Angry Birds fejlesztői tervezik bevezetni a céget a parkettre. A Rovio Entertainment Oy Helsinkiben tervez nyilvános kibocsátást, az IPO nagyjából 2 milliárd dollár értékű is lehet. A pontos dátum egyelőre nem ismert.

A bevezetés egyrészt kisegítené a vállalatot abból a pénzügyi gödörből, amibe azután csúsztak, hogy megváltoztatták az üzleti modelljüket, és így azt is, hogy miképpen kérnek pénzt a játékosoktól. Másfelől viszont további tőkét tudnának vele bevonni a vállalatba, amivel további új címek fejlesztését finanszíroznák.

 

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös novemberi munkaerőpiaci kutatásából. Csakhogy így folyamatosan csökken a dolgozók motivációja is.

Hirdetés
Hirdetés