Hirdetés
Hirdetés

A fekete pénteknél és a karácsony előttinél is durvább leárazás jöhet

2017. december 03., 10:53

A vásárlás és pénzköltés új ünnepe honosodott meg Magyarországon a fekete péntekkel, de nehogy azt higgyük, ettől majd kevesebb pénzt költünk decemberben - a legnagyobb akciók pedig egyenesen karácsony után és januárban jönnek majd.

MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos

A novemberi fekete pénteki leárazáskor sokan előrehozták az év végi vásárlást, de ez még nem fogja vissza a decemberi költekezést - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség  főtitkára az M1-en. Szerinte a karácsonyi ajándékvásárlási költésben az igazi felfutás most kezdődik.

Korábban egyébként 20 milliárd forint körüli bevétellel számoltak a fekete pénteki akciósorozatra, de könnyen lehet, hogy a végleges összesítéskor ennél sokkal nagyobb számot kapnak majd. Az biztos, hogy tavalyhoz képest kétszámjegyű növekedésről számolt be sok magyar kereskedő, és egyébként a Black Firday őshazájában is óriási rekordforgalomról érkezett jelentés.

Hirdetés

Az igazi nagy akciók karácsony után jönnek

A főtitkár elmondta, hogy az idén is lesznek vásárlási akciók, de kevesebb, mint korábban, az igazi nagy leárazás pedig előreláthatóan a két ünnep között, illetve januárban lesz.

Vámos György szólt arról, hogy karácsonykor a legnagyobb kereslet a játékok és a könyvek iránt mutatkozik, ennél a két termékkörnél a decemberi költés a teljes éves forgalom 40-45 százalékát is eléri. Emellett kedveltek a műszaki cikkek, ruházati termékek, kozmetikumok is. Az idén 100 milliárd forintos ajándékvásárlással számol a kereskedelmi szövetség, ami több mint a tavalyi volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?