Hirdetés
Hirdetés

A nap grafikonja: rettentő keveset költenek a magyarok a kultúrára

2019. január 11., 14:03
Cimkék
Eurostat
, kultúra

Közzétette az Eurostat adatait arról, hogy mennyit költenek a háztartások kultúrára és pihenésre. Magyarország a lista végén van.

A 2017-es adatok alapján az látszik, hogy az Európai Unió háztartásai a teljes fogyasztási kiadásaik 8,5 százalékát költötték el ezen a területen – derül ki a számokból.

Ennél sokkal érdekesebb az, hogy egy főre lebontva messze a magyarok költik a legkevesebbet a kultúrára és pihenésre, évente körülbelül 500 eurót, azaz 161 ezer forintot. Ehhez képest Izlandon több mint hatszor ennyit adnak ki ugyanebből a célból, 3700 eurót, azaz 1,19 millió forintot, míg az uniós átlag 1400 euró, azaz 450 ezer forint. Az örök rivális szlovákok is többet költenek, átlagosan 900 eurót, azaz 290 ezer forintot.

Hirdetés

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Banknál 16 595 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 13,86 százalék, míg  a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Az EU azért vezette be a csúcsjelölti rendszert 2014-ben, hogy demokratikusabbá tegye az Európai Bizottság vezetőjének megválasztási folyamatát. Az volt a cél, hogy az új elnök személye ne csupán hatalmi alkuk eredménye legyen, hanem az uniós polgárok is beleszólhassanak a választásba. Ezt a rendszert rúgná fel most az Európai Tanács egy része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?