Hirdetés
Hirdetés

A nap grafikonja: rettentő keveset költenek a magyarok a kultúrára

2019. január 11., 14:03
Cimkék
Eurostat
, kultúra

Közzétette az Eurostat adatait arról, hogy mennyit költenek a háztartások kultúrára és pihenésre. Magyarország a lista végén van.

A 2017-es adatok alapján az látszik, hogy az Európai Unió háztartásai a teljes fogyasztási kiadásaik 8,5 százalékát költötték el ezen a területen – derül ki a számokból.

Ennél sokkal érdekesebb az, hogy egy főre lebontva messze a magyarok költik a legkevesebbet a kultúrára és pihenésre, évente körülbelül 500 eurót, azaz 161 ezer forintot. Ehhez képest Izlandon több mint hatszor ennyit adnak ki ugyanebből a célból, 3700 eurót, azaz 1,19 millió forintot, míg az uniós átlag 1400 euró, azaz 450 ezer forint. Az örök rivális szlovákok is többet költenek, átlagosan 900 eurót, azaz 290 ezer forintot.

Hirdetés

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

 

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 13,69 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. Tov

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyaralókra vadásznak a magyarok - jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vásárolna

Nyaralókra vadásznak a magyarok - jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vásárolna

Tavasszal hagyományosan felélénkül a kereslet az üdülők, vízparti lakások iránt, a vásárlók már a nyaralás gondolatával böngésznek az eladó ingatlanok között. A nagy kedvenc Balaton és Velencei-tó mellett az utóbbi időben a Tisza-tó is egyre népszerűbb.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?