Hirdetés
Hirdetés

Az életeddel játszol, ha ilyen gázpalackot veszel

2018. március 19., 11:44

Rengeteg az illegálisan töltött palack a forgalomban.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tájékoztatása szerint a környezetre és a fogyasztókra is veszélyt jelentenek az illegálisan töltött, záró fólia nélküli gázpalackok. Ezekből elsősorban Békés megyében találni sokat, ám vélhetően az ország többi részében is nagy mennyiségben kerültek forgalomba. Az itt gyártott palackok között túltöltötteket is találtak, ezek közül egy a tavaszi meleg hatására fel is hasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozott.

A szakemberek tájékoztatása szerint a záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, a szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát, ugyanakkor a záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.

Hirdetés

Mire figyeljünk?

Fontos, hogy csak olyan palackot vásároljunk, amelyeken ez a zárófólia megtalálható, valamint amelyiknek ép a szelepe. A már megvásárolt záró fólia nélküli palackokat ne használjuk, hanem keressük meg az eladó helyet és a tele palack biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik, áll az egyesület közleményében.

Gáztűzhelyed van? Ezt érdemes tudni

Végleg felszámolja a mozgóboltnak álcázott, PB-gázpalackokkal házaló feketekereskedelmet az új jövedéki törvény, ugyanakkor legális forgalmazóktól továbbra is megrendelhető a gázpalackok házhoz szállítása - hívja fel a figyelmet a Prímaenergia Zrt. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

500 000 Ft gyorskölcsön, ha hirtelen jött a baj

Villámgyors pénzügyi segítség kell? Ha hitelhez kell nyúlnod, keresd a legolcsóbbat, a megújult személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével találd meg a legkedvezőbb ajánlatot. Nézzünk egy konkrét példát 500 000 forintos hitelösszeghez 36 hónapos futamidővel, a törlesztőrészlet rangsora alapján a legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a Cofidis Fapados kölcsöne 16 747 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 13,34%), de szorosan követi a Cetelem Saját Ritmus ajánlata is 16 823 forintos törlesztőrészlettel (THM: 14,49%), és a K&H személyi kölcsöne 16 845 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 15,99%), de szintén a kedvezőbb konstrukciók közé tartozik Provident kölcsöne heti visszafizetéssel, 5 707 forintos heti törlesztőrészlettel (THM: 24,83%). További  ajánlatok érdekelnek? Használd gyorskölcsön kalkulátorunkat!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?