Hirdetés
Hirdetés

Az életeddel játszol, ha ilyen gázpalackot veszel

2018. március 19., 11:44

Rengeteg az illegálisan töltött palack a forgalomban.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tájékoztatása szerint a környezetre és a fogyasztókra is veszélyt jelentenek az illegálisan töltött, záró fólia nélküli gázpalackok. Ezekből elsősorban Békés megyében találni sokat, ám vélhetően az ország többi részében is nagy mennyiségben kerültek forgalomba. Az itt gyártott palackok között túltöltötteket is találtak, ezek közül egy a tavaszi meleg hatására fel is hasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozott.

A szakemberek tájékoztatása szerint a záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, a szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát, ugyanakkor a záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.

Hirdetés

Mire figyeljünk?

Fontos, hogy csak olyan palackot vásároljunk, amelyeken ez a zárófólia megtalálható, valamint amelyiknek ép a szelepe. A már megvásárolt záró fólia nélküli palackokat ne használjuk, hanem keressük meg az eladó helyet és a tele palack biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik, áll az egyesület közleményében.

Gáztűzhelyed van? Ezt érdemes tudni

Végleg felszámolja a mozgóboltnak álcázott, PB-gázpalackokkal házaló feketekereskedelmet az új jövedéki törvény, ugyanakkor legális forgalmazóktól továbbra is megrendelhető a gázpalackok házhoz szállítása - hívja fel a figyelmet a Prímaenergia Zrt. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?