Hirdetés
Hirdetés

Bedobtak egy javaslatot: ezután mindenki elektromos autót akar majd?

2017. augusztus 11., 10:48

Mit szólnál, ha az autód pénzt keresne neked, amíg töltöd?

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Bloomberg cikke szerint jelenleg egy elektromos autó tulajdonosa mintegy 1530 dollárt kereshet évente pusztán azzal, hogy leparkolja a kocsiját és a fölösleges energiát visszatölti a rendszerbe. A Nissan már be is fejezte az új rendszer tesztjét Dániában, az olasz Enel SpA pedig jelenleg is vizsgálja, hogy az elektromos autókban lévő akkumulátorok hogyan tudnak hozzájárulni a közösségi áramfogyasztáshoz, és hogy ebből maguk a tulajdonosok hogyan tudnak pénzt csinálni.

Az elektromos autók terjedésének ugyanis van egy olyan hátulütője, hogy az áramszolgáltatók már a megújuló forrásokat is nehezen tudták belekalkulálni a rendszerbe, hát még a hirtelen jövő nagyobb energiakivétellel jár elektromos autókat. Az új rendszer segítségével amellett, hogy szabályozni tudnák majd a töltőrendszerek működését, egyben be is tudják vonni az épp nem használt járműveket az áramszolgáltatásba, ezzel simítva el az időnkénti fogyasztási csúcsokat. A hatótáv növelésével az elektromos autók fogyasztása ugyanis folyamatosan nő, az állomány 2040-re várhatóan 1800 terawatt-óra energiát használ majd, szemben a mostani mindössze 6 terawattal. A tulajdonosokat a szolgáltató vagy az állam kompenzálná azért, hogy „mozgó elemként” működnek a rendszerben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?