Hirdetés
Hirdetés

Drágább lett a hal – mi lesz karácsonykor?

2018. október 19., 07:26
Cimkék
hal
, halfogyasztás

Nem tett jót az aszály egész Európában.

Kép forrása: 123rf.com.
Kép forrása: 123rf.com.

Feladta a leckét idén az időjárás a hazai tógazdaságoknak, a kevés csapadék és a nagy meleg sem kedveztek a halnevelésnek - írja a Magyar Idők.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője, az Aranyponty Halászati Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta: a nagy meleg a takarmányárak kapcsán közvetett módon is hatással volt az ágazatra. Az Európa-szerte jelentős aszályprobléma felfelé hajtotta az árakat. Bár Magyarországon hiányról nem lehet beszélni, a drágulás erősen érezhető.

Hirdetés

Minden termelő azon van, hogy a belföldi partnereit maradéktalanul el tudja látni kiváló minőségű haltermékekkel – mondta a szóvivő. Hozzátette: a karácsonyi időszak ebből a szempontból is nagy próbatételt jelent majd a gazdaságoknak, ugyanakkor minden bizonnyal a főszezonnak számító ünnepi időszakban is bő kínálat várja a vásárlókat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Semmit sem tanultunk a világháborúkból – miért életveszély Kína tengeri kihívása?

Semmit sem tanultunk a világháborúkból – miért életveszély Kína tengeri kihívása?

A politikai elitek nem engedik kitisztítani a pénzügyi rendszert, holott a globális adósságállományok brutális növekedése már nem jár együtt a GDP emelkedésével. Az első világháború lezárásának évfordulóján kiüresedett beszédeket hallhattunk, holott igazán aktuális lett volna a német-kínai párhuzam megvitatása. Washington katonai fenyegetései Peking címére az elmúlt napokban új szintre ugrottak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?