Hirdetés
Hirdetés

El se hiszed, hány taxishiéna üzemel ma Magyarországon

2017. augusztus 09., 11:55

Az elmúlt egy évben rengeteg trükkös taxist fogtak, de a szezon még csak most jön.

A fesztiválszezon beköszöntével ellepik a külföldiek Budapestet, ilyenkor pedig megnő a trükköző taxisok száma is az utakon. Korábban még szikszalaggal ragasztották át az autókon a tarifát, ma már valamivel trükkösebben dolgoznak a sofőrök. Az Index a BKK-tól kért információt arról, hogy a szezonon kívül mennyire aktívak a taxishiénák. Kapaszkodjunk meg: bőven akadnak trükközők a külföldi jelenlét nélkül is.

A BKK-nál összesen 9 felügyelő és egy koordinátor ellenőrzi a taxisok működését, intézkedést azonban csak indítványozhatnak, ők maguk nem járhatnak el. Az elmúlt egy évben összesen 3300-szor ellenőrizték a taxisokat, és az esetek 70 százalékában, mintegy 2400 esetben találtak is problémát. Leggyakrabban magasabb vagy fix tarifával dolgoznak (kikapcsolják vagy pörgetik a taxiórát), rosszul adnak vissza (más devizában vagy kevesebből), emellett az esetek felében hiányzott az engedély és az igazolvány. Összesen 200 esetben egyszerűen nem működtek együtt az ellenőrzés során.

Hirdetés

Mi a helyzet a reptéren?

A BKK meglátása szerint ugyanakkor 2017 tavasza óta javult a helyzet a reptereken, ekkortól ugyanis a hatóságokkal együttműködve, új módszereket is bevetve folyamatosan fokozott ellenőrzéseket végeznek a repülőtéren és a környékén. Ugyanakkor még mindig sokszor előfordul a „foglalt drosztok” problémája, ahonnan elüldözik a többi taxist. Ilyenek általában a turisták által kedvelt helyek környékén alakulnak ki, a rendőrségnek már jelezték a problémát, a BKK azonban nem léphet az ügyben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?