Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes autókat hívtak vissza – lehet, téged is érint?

2017. július 14., 11:51

Tűzveszély és légzsákproblémák miatt vonnak be 1,33 millió járművet a Fiat Chryslernél.

Baleset, defekt
A Reuters cikke szerint két kampány keretében hívják be az autókat. Nagyjából 770 ezer sportkocsiban egy elektronikai hiba miatt idő előtt kinyílhatnak a vezetőoldali légzsákok. Szerencsére ezek balesetet még nem okoztak, személyi sérülést azonban igen, ezért visszahívják az utakról a 2011 és 2015 között gyártott Dodge Journey-kat Észak-Amerikában, valamint további 233 ezer, szintén ekkor gyártott Freemontot a világ többi tájáról.

A másik kampányban 565 ezer kocsit vonnak vissza tűzveszély miatt. Itt a meleg okoz problémát, a folytonos hőhatás miatt egyes alkatrészek gyorsabban használódnak el, ami idővel tűzhöz vagy füsthöz vezet – ezek már két balesetet okoztak, szerencsére személyi sérülés nélkül. A visszahívás a 2011-14 között gyártott Chrysler 300, a Dodge Charger és a Dodge Challengereket, valamint a Dodge Durango SUV-kat, illetve a 2012-14-ben gyártott Jeep Grand Cherokee SUV-kat érinti.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?