Hirdetés
Hirdetés

Feltörtek egy népszerű programot – ha ilyened van, sürgősen töröld le a gépedről!

2017. szeptember 18., 13:14

Egy népszerű és ingyenes biztonsági szoftverből csináltak adathalász téglát.

A Reuters cikke szerint az ingyenesen letölthető CCleaner optimalizáló- és biztonsági szoftvert találták meg maguknak a hackerek. Egy másik gyártó, az Avast szúrta ki, hogy a brit Piriform gyártotta programot feltörték, és arra használják, hogy kémkedjenek a felhasználók után, vagy, hogy zombivá változtassák a gépüket, és különböző adathalászati akciókban használják őket.

A CCleaener egyébként nagyon népszerű, hetente ötmillióan töltik le számítógépre és telefonra. Elsősorban arra jó, hogy a különböző reklámprogramokat és kódokat (illetve malware vírusokat), valamint a fölösleges informatikai szemetet (például ideiglenes fájlokat) kiszórja a gépünkből. Az Avast figyelmeztetése idején világszerte 130 millió felhasználója volt. A Piriform azt tanácsolja, hogy akiknek az augusztusban megjelent CCleaner v5.33.6162 és/vagy a CCleaner Cloud v1.07.3191-as verziója van meg, az törölje le és töltsön le egy frissebb verziót. Jelenleg nagyjából 2,27 millió ember lehet veszélyben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?