Hirdetés
Hirdetés

Gondoskodjon autója motorjáról!

2019. szeptember 08., 10:48

Teljesen természetes, hogy reggel és este tisztálkodunk. Letusolunk, fogat, hajat mosunk. Ugyanígy az otthonunkat is kitakarítjuk rendszeresen. Jobb bele sem gondolni, mi történne, ha egyiket vagy másikat rendszeresen elmulasztanánk.

Az autónkat is szinte minden nap használjuk, így az is - testünkhöz és a lakásunkhoz hasonlóan - ugyanúgy koszolódik is. Ezért az autót is szükséges karbantartani és tisztítani. Azonban nem elegendő csupán a kocsi külső és belső felületeire koncentrálni, érdemes kellő figyelmet fordítani az autó motorjának ápoltságára is.

A motortisztítás jelentősége

Hirdetés

A gépjárművek motorja komoly igénybevételnek van kitéve, és az autógyártóknak nagyon szigorú környezetvédelmi szabályoknak megfelelve kell elkészíteniük úgy, hogy az a lehető legkevésbé szennyezze a környezetet.

Ez azt jelenti, hogy az autógyárak igyekeznek minimálisra csökkenteni a károsanyag kibocsátást, de ezt csak úgy tudják elérni, hogy az rombolja az autó motorjának szerkezetét. A képződő ipari hulladék, az olajsár, valamint az üzemanyagból lerakódó szennyeződések jelentős gondot tudnak okozni a motor belsejében.

Azért, hogy mindez ne generáljon a motor működésében fennakadásokat, mi pedig zavartalanul tudjuk használni a gépkocsinkat, bizonyos időközönként meg kell ejteni a motortisztítást is. Azon túl, hogy a motortisztításnak köszönhetően megelőzhetünk egy sor meghibásodát, javíthatjuk a járművünk teljesítményét, csökkenthetjük a fogyasztását, és ezzel együtt kíméljük is a motort.

Motortisztító adalékok

Maradjunk a tisztálkodós hasonlatnál: ahogyan fogmosáskor használunk fogkrémet, úgy a motortisztítás esetén is fontos, hogy használjunk megfelelő tisztító adalékokat és folyadékokat.

A motortisztító adalék az egész üzemanyagrendszert tisztán tartja, azaz eltávolítja a képződő szennyeződést és a kormos lerakódást, valamint a nedvességet és a kondenzvizet is a tanktól egészen az égéstérig. A különböző adalékok és folyadékok azonban a tisztántartáson túl védelmi funkciót is ellátnak.

Használatukkal megvédhetjük a hengerteret is a működésben kialakuló maradványoktól, valamint a rozsdásodástól és a korróziótól. Ennek köszönhetően azt tapasztaljuk, hogy a motorban az égés tiszta és erőteljes, aminek eredményeként javul a motorteljesítmény és csökken a fogyasztás is. A motortisztítás környezetvédelmi szempontból is jelentős, hiszen csökkenti a károsanyag kibocsátást is.

Fontos ügyelnünk arra, hogy mindig a motortípusnak megfelelő tisztítószert használjuk. Azaz benzinmotor esetében benzin, míg dízelmotor esetén dízel motortisztító folyadékot alkalmazzunk. Az Ápoltautó webáruházában nagy választékban található mindkét motortípushoz tisztítószer, így kedvére válogathat Ön is a benzin és dízel motortisztító adalékok között.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,86 százalék. a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?