Hirdetés
Hirdetés

Gyors és maceramentes autóeladás

2019. július 06., 10:41

Új autót szeretnél venni, de ahhoz még el kellene adnod a mostanit? Rengeteg infó és segítség található az interneten, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni autóvásárlás során, azonban jóval kevesebb az eladással kapcsolatban. Pedig általában az eladás történik először.

Tény, hogy nem kellemes végig vinni egy autóeladást, főleg, ha a lehető legjobb áron szeretnénk megválni tőle. Amennyiben interneten próbálkozunk, hosszú ideig leköthetnek a telefonon érdeklődő, esetleg alkudozó potenciális vásárlók sokasága, majd a hosszas megbeszélések és próbakörök. De ha nem így, akkor hogyan érdemes hirdetni és próbálkozni?

A gyors megoldás esetében lép színre a neppertelep. Számos sikertelen próbálkozás után találhatunk olyan helyet, ahol valóban foglalkoznak az autó típussal, de arra semmiképpen se számítsunk, hogy a valódi árat kapjuk meg. Ez is rengeteg energia, pénz és idegeskedéssel járó módszer, amely nem minden esetben kifizetődő.

Utolsó opcióként szoktak előkerülni azok a cégek, akik tele rakják szórólapokkal az adott kerületet, avagy városrészt. Persze általában az eladósorban lévő autóra is kerülhet egy-egy lapocska, biztos ami biztos alapon. Az ígéret arról szól, hogy minimum egy-két napon belül, piaci áron garantáltan megveszik az adott járműt. Ezt követően pedig sajnos sokszor előfordul, hogy miután a lelkes eladó felhívja a számot, gyorsan kiderül, hogy az adott típus most éppen nagyon nem áll jól, ezért csak három hónap múlva és fele annyiért tudná eladni az ember.

Hirdetés

Ha kevés idő alatt szeretnénk eladni az autónkat, bizony tényleg engedni kell az árból, általában nem is keveset. A tapasztalatok alapján igenis időt és energiát kell szánni arra, ha nem vagyunk alkuképesek. Természetesen egy kis szerencse minden esetben jól jöhet.

A KutiAuto, egy elsőre talán furcsának tűnő üzleti modellel gondolta tovább ezt a módszert, amely a használtautó felvásárlást illeti. Ez azt jelenti, hogy lényegében az ország bármely pontján, típustól, évjárattól és állapottól függetlenül a használt autó felvásárlás 3 óra alatt készpénz fizetéssel történik. Igen, csupán három óra alatt, készpénzben. Ilyenkor jöhetne a csendes eszmefuttatás, hogyan is lehetséges ez, hiszen egyik cég sem működhet karitatív alapokon.

Fontos leszögezni, hogy a KutiAutóval sem számíthatunk egy az egyben a piaci árra. A hangos nepperekhez képest a gyorsaságon felül a különbség annyi, hogy az átlagosnak számító 20-30 százalék helyett, alig 10 százalékkal a piaci ár alatt, tehát körülbelül egy telefonhívással, három órán belül végezhetünk is az egész autóeladással kapcsolatos macerával.  Mindenképpen számít, hogy az egymilliós autónkat végül 600, vagy 800 ezer forintért adtuk el. Azon túl, hogy több pénzünk marad, ráadásul még időt is spórolunk. Kell ennél jobb megoldás?

Először persze sok mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mindez hogy is jön ki. Jól megszervezett logisztika, bejáratott szerviz partnerek és szaktudás. Lényegében ennyi a „varázslat”. Nyilvánvalóan nem azt állítják, hogy teljesen kicserélik a használtautó piacot, csak egy olyan alternatívát kínálnak, amely mindkét fél számára teljes mértékben elfogadható kompromisszumot jelenthet.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 Ft a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék.További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?