Hirdetés
Hirdetés

Hitted volna, hogy ennyire szeretik Izraelben Magyarországot?

2018. február 09., 12:13

2016-hoz képest nőtt decemberben az eltöltött vendégéjszakák száma, igaz nem sokkal.

2017 decemberében a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal nőtt, a szálláshelyek összes bruttó árbevétele 16 százalékkal emelkedett 2016-hoz képest.

Decemberben az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 6,6, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 6,0 százalékkal emelkedett, és elérte a 945 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban jelentősen nőtt. A vendégéjszakák 92 százalékát realizáló szállodákban 5,5 százalékos volt a növekedés mértéke. A külföldi vendégéjszakák száma a Közép- és Nyugat-Dunántúl kivételével valamennyi turisztikai régióban nőtt – közölte a KSH a Privátbankárral.

Hirdetés

A belföldi vendégek száma 9,1, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 8,8 százalékkal bővült, és meghaladta a 929 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák száma Dél-Dunántúl kivételével mindegyik turisztikai régióban nőtt, különböző mértékben. A szállodák szobakihasználtsága 2,5 százalékponttal, 51,9 százalékra nőtt.

Az összes bruttó árbevétel 14 százalékkal (36 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 13 százalékkal (20 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 9,9 százalékkal (8 milliárd forintra), az egyéb szolgáltatások bevétele 18 százalékkal (8 milliárd forintra) emelkedett folyó áron. A külföldi szállásdíjbevétel 12, a belföldi 14 százalékkal magasabb volt az előző év decemberinél.

Kik jöttek?

Osztrákok kevesebben érkeztek Magyarországra, mint 2016 decemberében, igaz a különbség mindössze 520 vendégéjszaka. Többen érkeztek németek is Magyarországra, egész pontosan 3638-al több estét töltöttek el nálunk, míg a legnagyobb számban az oroszok által itt töltött szállodai éjszakák száma emelkedett, mintegy 5473-al.

A legnagyobb arányban egyébként az izraeli turisták által itt töltött idő növekedett az országban, egy év alatt a vendégéjszakáik 29 740-ről hirtelen 44 532-re ugrott, ez közel 50 százalékos növekedést jelent. Ennél kiemelkedőbb növekedést egyedül az izlandiak produkáltak, ugyanis több mint 270 százalékkal nőtt az onnan érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma: igaz ez még mindig csak 1108-at jelent.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?