Hirdetés
Hirdetés

Itt a nyár - harcoljunk a szúnyogok ellen

2019. július 14., 13:52

Jelenleg nagyon sok ember életét keserítik meg az elszaporodott szúnyog kolóniák. Hogy mi ne tartozzunk ebbe a körbe, érdemes minél előbb felszereltetni egy megbízható szúnyoghálót, ha még nem tettük meg. Ezek nagy része véd a poloskák és egyéb repülő jószágok ellen is. Ahhoz, hogy átfogóbb képet kapjunk az elérhető szúnyoghálókról, érdemes felkeresni a redony-napellenzok.hu oldalt. Itt komplexebb képet kaphatunk arról, hogy milyen kialakítás közül választhatunk. Megtudhatjuk, hogy léteznek fix, illetve függőlegesen vagy vízszintesen mozgatható, azaz rolós, valamint pliszé kialakítású szúnyoghálók is - ezek vízszintesen mozgathatóak.

A fix szúnyogháló az, ami tökéletesen véd a különböző rovarok, bogarak ellen. Ez a szúnyogháló akár a redőny elé is felszerelhető, aminek következtében alul a párkányra, felül a redőny tokjára illeszkedik. Itt egyedüli illeszkedési problémát a párkány egyenetlensége idézhet elő.

Vízszintesen mozgatható rolós szúnyogháló

Hirdetés

A vízszintesen mozgatható szúnyoghálót leggyakrabban ajtókon alkalmazzák, bár az is előfordul bizonyos esetekben, hogy ablakra is választják. A vízszintes mozgatású rolós szúnyogháló tokja az ajtó egyik függőleges részén kerül felszerelésre. A hálót alul és felül egyaránt fel kell fogatni, ami ennek köszönhetően a 32 mm széles sínek között lesz mobilizálható. A másik, azaz a hosszabbik oldalon pedig egy 20x20 mm-es mágnescsík kerül felszerelésre, amire kihúzott állapotban rögzítve lesz a szúnyogháló.

Attól függően, hogy egy-, illetve kétszárnyas ajtóval rendelkezünk-e, mindenképp meghatározott méretű szúnyogháló kerülhet fel rá. Ez azt jelenti, hogy az előbbi esetében maximum 120 centiméteres, illetve az utóbbinál maximum 240 centiméteres szúnyoghálót jelent. Ha redőnyt is felszereltetünk mellé, akkor a redőny fog az ablakhoz közelebb kerülni.

Függőleges rolós szúnyogháló

Ezt a kivitelt kifejezetten ablakokra találták ki. A függőlegesen mozgatható szúnyogháló esetében a háló tokja az ablaktok felső síkjába lesz rögzítve, így a háló fel és lefelé egyaránt mozgatható a függőlegesen lefutó, 32 mm szélességű, kefézett vezetősínnek köszönhetően. A hálót a párkányra szerelt akasztóprofilba rögzíthetjük.

Ha egyszerre szereljük fel a redőnnyel, akkor dupla lefutó sínt kell használni, aminek köszönhetően az ablakhoz közelebb kerül a szúnyogháló, míg távolabb a redőny.

Vízszintes, pliszé szúnyogháló

Ha ilyet választunk, akkor a keretet szemből rögzítik a nyílászáróra. A szúnyogháló vezetése zsinóros vagy láncos technikával jön létre, ami ennek köszönhetően bármikor megállítható. Csendes és könnyen működő választás, valamint még útban sincs, mivel a vezetősín összesen 2 milliméterrel emeli meg az aljzatot.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,86 százalék. a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi hozammélység Magyarországon – kiszorítanák a külföldieket, mégis nyomulnak?

Történelmi hozammélység Magyarországon – kiszorítanák a külföldieket, mégis nyomulnak?

Történelmi mélységben a magyar tíz éves államkötvény-hozam, ahogy a német is és még több más ország kötvényhozama. A külföldiek kezében levő forintos államkötvények állománya négy éves csúcson van, az átlagos futamidő pedig minden eddiginél magasabb. Annak ellenére, hogy az állam inkább a lakossági befektetőket édesgeti magához, a külföldiek is vesznek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?