Hirdetés
Hirdetés

Kínaiakat akarnak Magyarországra csábítani Szijjártóék

2018. szeptember 19., 10:41

Nagyon örülnének, ha minél több sokat költő ázsiai turista jönne.

Az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködése turisztikai miniszteri konferenciáján vett rész a dél-dalmáciai Dubrovnikban.

Szijjártó Péter szerint ezt a növekedést elsősorban azokból az országokból kell elérni, ahonnan a sokat költő turisták érkeznek. Márpedig a kínaiak a legtöbbet költő turisták közé tartoznak a világon. Tavaly 258 milliárd dollárt költöttek világszerte a kínai turisták.

Hirdetés

140 ezren jöttek az első félévben

A miniszter elmondta, ezért kifejezetten jó hír, hogy a Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom dinamikusan bővülést mutat. Tavaly 227 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az idei év első felében pedig 140 ezer kínai turista volt Magyarországon, ami további 11 százalékos növekedés.

(A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint júliusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,8 százalékkal nőtt.)

A bővülésben nagy szerepet játszik az, hogy a kínai nemzeti turisztikai ügynökség Budapestre telepítette a közép-európai regionális központját, valamint a 16+1-es együttműködés központját is.

Kínában 14 városban tudnak a külképviseletek vízumigényléseket fogadni, illetve 48 órán belül kiadni magyarországi beutazási engedélyeket.

Különleges módszerrel csábítjuk magunkhoz a turistákat >>>>

Szijjártó Péter szerint fontos, hogy a két ország közötti közlekedési összeköttetések folyamatosan bővüljenek, hiszen ez az egyik alapfeltétele a turisztikai forgalom növekedésének. Ezért jó hír, hogy a Budapest-Peking közvetlen légi járat mellett jövő nyártól egy újabb légi folyosó jön létre Kína és Magyarország között.

Végső fázisába jutottak azok a tárgyalások, amelyeket a China Eastern Airlines légitársasággal folytatunk egy Sanghaj-Budapest közvetlen légi összeköttetés létrehozásáról.

Ne csak Budapestre legyenek kíváncsiak

Szijjártó elmondta azt is: is fontos, hogy a Magyarországra irányuló kínai turizmus ne csak Budapestre irányuljon, hanem a Balaton, a borvidékek és a termálkincsre épülő fürdőhelyek ugyanúgy bekerüljenek a kínai turisták célpontjai közé, mint Budapest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Titkolózik a Facebook és a Google: virágzik a propaganda a közösségi médiában

Titkolózik a Facebook és a Google: virágzik a propaganda a közösségi médiában

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága által közzétett jelentésekből az derül ki, hogy a három óriásvállalat, valamint a Facebook tulajdonában lévő Instagram sorozatosan kibújik a pontos információk átadása alól az oldalaikon megjelenő orosz aktivitásról. Azokban az adatokban, amiket viszont átadtak, nagyon sok volt a hiányosság.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?