Hirdetés
Hirdetés

Megromlott vagy sem? Ezért pazarolnak a magyarok

2016. január 09., 08:55

A pocsékolás egyik forrása, hogy a vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között.

A vásárlók sokszor nem tudják, mi a különbség a terméken feltüntetett minőségmegőrzési, illetve a fogyaszthatósági dátumot között. Míg az utóbbi azt az időpontot jelöli, amely után a termék fogyasztása akár egészségi kockázattal is járhat, az előbbi pedig csak arra vonatkozik, ami után a gyártó már nem vállalja az eredeti minőséget. Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke szerint ez az egyik oka az élelmiszer-pazarlásnak, sok háztartásban ugyanis kidobják azt is, ami még fogyasztható lenne.

Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: egy korábbi európai kutatás szerint itthon körülbelül 1,8 millió tonna élelmiszert pazarolunk el egy évben.

A vásárlók nem bánják, a termelők megszenvedik

Hozzátette: tavaly ősszel létrejött egy munkacsoport az Agrárgazdasági Kutatóintézetben azzal a céllal, hogy egyrészt felmérje az itthoni helyzetet, másrészt kidolgozza azokat a javaslatokat, amelyek alapján hatékonyan lehet csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most mindenkinek jut lakás? Meghökkentő robbanás az ingatlanpiacon

Most mindenkinek jut lakás? Meghökkentő robbanás az ingatlanpiacon

Kifejezetten jó éve volt az építőiparnak, hogyha a lakásépítések számát nézzük, és nem csak a rengeteg elkészült új otthonnak lehet örülni, hanem nagyok sok építési engedélyt is kiadtak 2017-ben. Jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, így építkezett Magyarország.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?