Hirdetés
Hirdetés

Mérgező tojás a boltokban – ebből inkább ne vegyél!

2017. augusztus 16., 07:14

Magyarországra is jutott a holland tojásbotrány termékeiből.

Az Európai Unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett füles arról, hogy Magyarországra is jutott a holland fertőzött tojásokból, legalábbis egy ilyenből készült termékből. A hírek szerint egy budapesti vállalathoz, bizonyos Ázsia Gastro Élelmiszer Kft.-hez szállítottak a Tamagao Ei-Omelett-Block nevű fagyasztott, félkész termékből, ezt közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val. A szakemberek haladéktalanul felvették a kapcsolatot az érintett vállalattal, és elrendelték a termék forgalomból kivonását.

A német vizsgálati eredmények szerint a termékben kimutatható volt a filopropil nevű rovarirtó maradványa, de az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben, így fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot. A NÉBIH ettől függetlenül elrendelte az érintett tétel forgalomból történő kivonását. A szervezet laboratóriumában folyamatosan zajlanak a célellenőrzéshez kapcsolódó vizsgálatok, eddig 4 tétel (1 német és 3 lengyel származású) tojásban mutatták ki fipronil jelenlétét. A szermaradék mennyisége egyetlen esetben sem haladta meg a megengedett értéket. Az érintett tételeket a hatóság zárolja és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?