Hirdetés
Hirdetés

Minőségi kerti szerszámok

2019. október 05., 10:56

A kert, legyen akár dísz-, akár haszonkert megszínesíti, megszépíti a mindennapjainkat. A növények tisztítják a levegőt, társaságukban javul a közérzetünk, puszta jelenlétükkel oldják a feszültséget. Növényeink színpompás virágokkal hálálják meg a törődést, gondoskodást. Fontos, hogy a lehető legjobbat, legjobb minőséget adjuk növényeinknek is. Erre érdemes gondolni akkor is, amikor kerti szerszámot választunk. A jó minőségű eszközökkel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a kerti munkák során.

Különböző kerti munkákhoz különböző kerti szerszámokat kell használni. Már a kertünk tervezésekor érdemes átgondolni, listát készíteni arról, hogy mire lesz szükségünk. A kerti szerszámok árai széles skálán mozognak. Mivel ezeket az eszközöket hosszú távon fogjuk használni, érdemes a legjobb minőséget választani. Ha csak a legszükségesebb eszközöket vásároljuk meg, nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de a kerti fészerben is marad hely.

Kerti munkák évszakonként

Hirdetés

Kertünkben a négy évszakhoz igazodó szezonális munkák különböző eszközöket igényelnek.

A tavaszi kerti munkák a talajlazítással, trágyázással kezdődnek. Ha már kizöldült a természet, a gyomlálással folytatjuk a munkákat. Az első virághagymákat, fűmagokat  már el lehet ültetni. Amint elmúlt a fagyveszély, a metszéseket is megkezdhetjük. Májusban már ültethetjük a palántákat, az évelő, egynyári növényeket.

A nyári kerti munkák során a legfontosabb feladat az öntözés, a fűnyírás, de a gyomlálásról sem feledkezhetünk meg.

Kora ősz a betakarítás időszaka, majd a télre való felkészülésre helyeződik a hangsúly. A lehullott levelekből, elhullott növényi részekből készíthetünk komposztot. Az évelő növényeinket vágjuk vissza, a dísznövényeket, muskátlikat pedig telepítsük védett helyre.

Télen sok teendő nincs a kertben, ilyenkor ajánlatos rendet rakni a fészerben, ellenőrizni a kerti szerszámainkat.

Mindehhez a sok feladathoz milyen eszközök szükségesek?

Az alábbi szerszámok nélkülözhetetlenek a munkák során:

●     Ásó: a tavaszi munkák legfontosabb mozzanata, amikor a föld termőképességének javítása érdekében megforgatjuk a földet. Ehhez egy jó kialakítású ásó szükséges. Fontos, hogy pengéje rozsdamentes acélból, nyele fából készüljön.

●     Kapa: Kapával a talaj felső rétegét alakítjuk, fellazítjuk a földet, aminek köszönhetően a víz könnyebben behatol a felszín alá.

●     Metszőolló: Nagyon fontos, hogy csak a legjobb minőséget válasszuk belőle! Egy rossz metszőolló kárt tehet a növények szerkezetében. Rossz metszéssel megbetegíthetjük a növényt. Fontos, hogy olyan éles legyen az ollónk, mint a szike. Saját érdekünkben válasszunk ergonomikus kialakítású szerszámot.

●     Szükségünk van még gereblyére, fűrészre, öntözőkannára, kerti locsolóra, fűnyíróra is.

A VasMuszakiBolt.hu webáruházban a kerti eszközök és szerszámok széles kínálatából választhat.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 Ft a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék.További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

2050-re az irodai munka nagy részét már a mesterséges intelligencia vezérli majd, emberi agyba épített elektródák és apró számítógép-implantátumok küldik az e-maileket és osztják be a munkát. És ez már nem csak a távoli jövő, hiszen komoly cégek, így a Facebook vagy az Oracle is dolgoznak a fejlesztéseken.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?