Hirdetés
Hirdetés

Ne öntsd ki! Ide viheted vissza a használt olajat

2017. augusztus 10., 07:16

Az elmúlt 6 évben majdnem ezer tonna használt sütőolajat gyűjtött be a Mol.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Ma van a biodízel nemzetközi napja, ennek alkalmából a Mol ismét a környezettudatosságra és a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezésére hívja fel a figyelmet. 2011 óta több mint 900 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek be a benzinkutakon, a leadott hulladékból bioüzemanyagot készített a társaság. Magyarországon egyébként évente több tízezer tonna étolajat használnak fel, kiváltképp az üzemi konyhák és az éttermek.

Tőlük ugyan begyűjtik a használt olajat, a háztartásokból azonban gyakran a lefolyóba vagy a szemétbe kerül. A használt sütőolaj azonban rendkívül káros a környezetre, mivel nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban, az élővizekbe kerülve pedig veszélyezteti a vizek élővilágát. Így nagyon fontos, hogy a használt olajat ne kiborítsuk, hanem gyűjtsük össze egy flakonba vagy tartályba, és ha megtelt, vigyük el valamelyik benzinkútra – a Mol jelenleg 188 töltőállomáson fogadja a használt olajat.

Hirdetés

A használt sütőolaj leadására kijelölt Mol töltőállomások listáját itt nézheted meg. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?