Hirdetés
Hirdetés

Nekiment egy taxicég a tarifaemelésnek

2018. február 16., 14:05

Nekiment az egyik taxitársaság a tarifaemelésnek, hiányolják a párbeszédet.

A Budapest Taxi megkérdezte partnereit és elutasítja a tervezett tarifaemelést, ugyanis hiányolják az egységes álláspontot a tervezett drágítás mértékében és módjában, illetve mert nem áll rendelkezésre megfelelő hatástanulmány.

A társaság fontosabbnak tartja, hogy a Btk. büntethetővé tegye a hatósági ár megsértését, ezáltal még szigorúbban fel lehessen lépni az utasokat megkárosító taxisokkal szemben.

Hirdetés

Ugyanakkor egyetértenek az Európai Taxis Egyesület kezdeményezésével, hogy ne tiltsa a Fővárosi vezetés a taxikon elhelyezhető reklámokat, mivel a reklámokból plusz bevétele lehet a taxis vállalkozóknak. Emellett elfogadhatatlannak tartják a főváros azon érvelését, hogy arculatilag nem támogatja a reklámok elhelyezését, miközben a BKV buszok, villamosok, állomások reklám elhelyezése nem tiltott.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területe állami tulajdon, melynek kezelője jelenleg a Budapest Airport Zrt. A Budapest Főváros területén kialakított taxiállomások üzemeltetésének a joga a Budapest Közút Zrt-t illeti meg – emelte ki a társaság a közleményében.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes együtt torpedózta meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány klímamentő javaslatait.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?