Hirdetés
Hirdetés

Nekiment egy taxicég a tarifaemelésnek

2018. február 16., 14:05

Nekiment az egyik taxitársaság a tarifaemelésnek, hiányolják a párbeszédet.

A Budapest Taxi megkérdezte partnereit és elutasítja a tervezett tarifaemelést, ugyanis hiányolják az egységes álláspontot a tervezett drágítás mértékében és módjában, illetve mert nem áll rendelkezésre megfelelő hatástanulmány.

A társaság fontosabbnak tartja, hogy a Btk. büntethetővé tegye a hatósági ár megsértését, ezáltal még szigorúbban fel lehessen lépni az utasokat megkárosító taxisokkal szemben.

Hirdetés

Ugyanakkor egyetértenek az Európai Taxis Egyesület kezdeményezésével, hogy ne tiltsa a Fővárosi vezetés a taxikon elhelyezhető reklámokat, mivel a reklámokból plusz bevétele lehet a taxis vállalkozóknak. Emellett elfogadhatatlannak tartják a főváros azon érvelését, hogy arculatilag nem támogatja a reklámok elhelyezését, miközben a BKV buszok, villamosok, állomások reklám elhelyezése nem tiltott.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területe állami tulajdon, melynek kezelője jelenleg a Budapest Airport Zrt. A Budapest Főváros területén kialakított taxiállomások üzemeltetésének a joga a Budapest Közút Zrt-t illeti meg – emelte ki a társaság a közleményében.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?