Hirdetés
Hirdetés

Szúnyogháló: érdemes most gondolni rá!

2019. október 05., 10:52

Bár a nagyobb felújítások időszaka főleg a nyár és a tavasz, sokan a fűtésszezon elejére időzítik az ablakcserét. Ilyenkor könnyű észrevenni, mennyi meleg szökik meg az ablakokon át, a javítás pedig nem várhat. A költségek számításakor viszont egy fontos dologról meg szoktunk feledkezni: a szúnyoghálót már a téli javításkor érdemes beépíteni.

Szúnyogháló szett: a gyors megoldás

Hirdetés

A különböző szúnyogháló szettek előnye, hogy gyorsan, akár utólag is beépíthetők. Az áruk sem fogja jelentősen megemelni az ablakcsere költségvetését, viszont már az őszi szezonban is hatalmas hasznukat vehetjük.

Az első hidegek beálltakor a rovarok általában menekülőre fogják, és valamilyen meleg helyen keresnek biztonságot. Pechünkre ez legtöbbször a lakásunk. Az elmúlt évek poloska invázióját látva nem nehéz belátni, hogy a szúnyogháló mekkora segítség lehet abban, hogy tisztán tartsuk az otthonunkat.

Milyen szúnyoghálót válasszunk?

Főként a kisebb lakások tulajdonosai idegenkednek attól, hogy szúnyoghálót szereltessenek be. Sokan tartanak attól, hogy az amúgy is kevés ablakból ezzel egyet elveszítenek: nem tudnak többet kihajolni, teregetni, szőnyeget szellőztetni azon át.

A Redőny Diszkont szúnyogháló kínálatában rolós kivitelű szúnyoghálók is kaphatók. Ezeket egy mechanika segítségével bármikor felhúzhatjuk, így az ablakot szabadon használhatjuk.

A szúnyoghálós ajtók szintén széles választékban elérhetőek. Ezek nem csak a kertes házak teraszajtóinak megfelelő kiegészítője. A panelek erkélyein is hasznát vehetjük - így sokkal könnyebb megoldani a szellőztetést.

Javítható és alakítható

A szúnyogháló javítása és szerelése ma már lényegesen egyszerűbb feladat, mint korábban volt, hiszen rengeteg praktikus szúnyogháló alkatrész készen is kapható. Sok módosítást akár saját kezűleg is elvégezhetünk.

Az ablakhoz könnyen találhatunk olyan, előre szabott ablakpárkány elemet is, amellyel szebbé tehetjük a befejezett ablakot, vagy gyorsan felújíthatjuk a régit, ha úgy döntünk, hogy saját kezünkbe vesszük az irányítást.

Rovarmentes éjszakák

Az idejekorán felszerelt szúnyogháló nem csak a poloskák támadásától, de a kora tavaszi rovarrajzástól is megvéd. A fagyok elmúltával az első apró szárnyasok hamar megjelennek. Mivel ebben az időszakban még viszonylag korán sötétedik, a lámpafény a szobába csábíthatja a repülő lényeket. Nagy könnyebbség, ha ilyenkor sem kell lemondanunk a szellőztetésről, bátran kinyithatjuk az ablakot lefekvés előtt vagy vacsora készítés után.

Ha őszre időzítettük az ablakcserét, érdemes már most gondolni a szúnyogháló beszerelésére. Ezzel a kis befektetéssel sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat a tavaszi szezonban.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 17 566 Ft a törlesztőrészlete, a THM 18,53 százalék.További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

A Facebook már a jövő irodáján dolgozik

2050-re az irodai munka nagy részét már a mesterséges intelligencia vezérli majd, emberi agyba épített elektródák és apró számítógép-implantátumok küldik az e-maileket és osztják be a munkát. És ez már nem csak a távoli jövő, hiszen komoly cégek, így a Facebook vagy az Oracle is dolgoznak a fejlesztéseken.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?