Hirdetés
Hirdetés

Talicskával hordták a pénzt a magyarok a boltba – ez fogyott a legjobban

2018. január 16., 09:40

Egyre többet költünk klasszikus játékokra, a játékboltok legjobb napja Aranyszombat volt.

Bővült a hagyományos játékok piaca, országos átlagban 4 százalékkal, míg a Regio Játék áruházaiban 7,1 százalékos volt a növekedés a karácsonyi időszakban, ezzel a vállalat árbevétele elérte a 10,5 milliárd forintot. A játékpiac forgalma tavaly is decemberben tetőzött, az éves bevétel negyedét az ekkor fa alá szánt meglepetések adták, tudta meg a Privátbankár.hu. Országos szinten összesen 45 milliárd forintot költöttek a magyarok játékokra, a legforgalmasabb nap Aranyszombat volt, minden ötödik játék ezen a napon talált gazdára.

A legnépszerűbb termékkategóriák sorában még mindig a különféle építőkészletek vitték a prímet, a dobogó második fokán a társas- és kártyajátékok, a harmadikon pedig a kreatív és fejlesztő játékok végeztek. Sokszor azonban a szülők az aktuálisan a reklámokban látható játékokat keresi, így a figurák, babák és plüssök is felkerültek a listára.

Hirdetés

Kütyüt vettél a gyereknek karácsonyra? Te is rombolod a jövőjétNagyon sok gyerek kapott karácsonyra valamilyen okos kütyüt - telefont, tabletet, laptopot. Ilyenkor azonban az ajándékkal együtt felelősség is jár: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Ráadásul emiatt egyre több gyerek válik rövidlátóvá, mivel a szabadidejük nagy részét a képernyő bámulásával töltik. Mire érdemes figyelni és hogyan tanítható meg a gyereknek az ügyes használat? Adunk 7 tippet a szülőknek. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?