Hirdetés
Hirdetés

Te is innen rendeltél ebédet? Nézd meg, mekkora volt a mocsok

2018. február 20., 08:11

Házhoz szállítást végző üzemre csapott le a Nébih.

Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését - közölte a hatóság a Privátbankár.hu-val.

Megsemmisítettek 5 tonna élelmiszert

Az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

Hirdetés

Higiéniai hiányosságokat is találtak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak. Az alapanyagok így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata koszos, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt. A húsátvevő helyiségben található kézmosó sem működött.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt teljesen rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, akik felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Az eljárás folyamatban van, de az érintett vállalkozás adatait most is nyilvánosságra hozta a hatóság. Eszerint a Dunakeszin működő Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft-nél jártak a Nébih ellenőrei.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A rettegőknek is elege van a kormányból – két éve lőtték hátba az EU-t

A rettegőknek is elege van a kormányból – két éve lőtték hátba az EU-t

A brit választók kétharmada szerint a kormány rossz munkát végez a Brexit-tárgyalásokon, minimális relatív többségben vannak azok, akik most már rossz döntésnek tartják Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból. Ma két éve szavazták meg egyebek mellett a bevándorlástól rettegve a Brexitet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?