Hirdetés
Hirdetés

Tényleg nem tudják elolvasni a kémelhárítók, amit a chaten írunk?

2017. október 16., 11:31

Megbírságolta egy moszkvai bíróság hétfőn a Telegram üzenetközvetítő szolgáltatót, amiért nem működik együtt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal, az FSZB-vel.

A Telegramra 800 ezer rubel (mintegy 3,7 millió forint) pénzbüntetést szabott ki a törvényszék, amiért júliusban hat telefonszámmal kapcsolatban nem teljesítette a FSZB kérését, és nem szolgáltatta ki a testületnek az üzenetek dekódolási kulcsát. A tárgyaláson a Telegram nem képviseltette magát.

Az "orosz Zuckerbergként" emlegetett Pavel Durov által alapított cég legutóbb nyáron keveredett konfliktusba az orosz hatóságokkal, amiért nem volt hajlandó eleget tenni a cégbejegyzési kötelezettségének. Emiatt az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) letiltással fenyegette meg.

Hirdetés

Előre szóltak, hogy ez náluk nem működik

A facebookozók adatait is nagyon akarják az oroszok

Oroszország kész letiltani a Facebookot jövő évtől, amennyiben nem változtat az adatok tárolásával kapcsolatos szabályain. A cél, hogy a közösségi oldal üzemeltetője eleget tegyen az orosz törvényeknek és az orosz állampolgárok adatait kizárólag orosz szervereken tárolhassák. Részletek >>

Durov végül közölte, hogy az oroszországi nyilvántartásba vételbe és a céges adatszolgáltatásba úgy egyezett vele, hogy egyúttal megtagadta a felhasználók adataihoz és levelezéséhez való hozzáférést. A cégalapító jelezte, hogy nem fogja betartani azokat a törvényeket, amelyek nem összeegyeztethetőek a magánszféra védelmével és a cég adatvédelmi irányelveivel, valamint hogy cége felfüggeszti tevékenységét azokban az országokban, amelyekben nyomást gyakorolnak rá.

Tehetetlen a szakszolgálat a titkosított chateléssel szemben

Az FSZB szerint az áprilisi szentpétervári robbantást elkövető terroristák és "külföldi kurátoraik" a londoni központú Telegram segítségével kommunikáltak egymás között. A biztonsági szolgálat rámutatott, hogy a nemzetközi terrorszervezetek sejtjei közötti konspiratív kommunikáció a messenger "totális alkalmazásával" zajlik, és Oroszország területén a terroristák leginkább a Telegram magas rejtjelezési szintű  beszélgető (chat) csatornáit használják.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?