Hirdetés
Hirdetés

Tovább dagad a szennyezési botrány: újabb termékeket kellett levenni a polcokról

2018. december 10., 09:22

Gluténmentes zab és abból készült termékeket ellenőrzött a Nébih. Több termék fennakadt a vizsgálaton.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábbi tájékoztatása szerint határérték feletti DON mikotoxint tartalmazó gluténmentes zab alapanyagok érkeztek Magyarországra egy angliai cégtől. A jelenleg is folyamatban lévő nyomon követési vizsgálatok alapján újabb tételek és termékek kerülnek le a polcokról. Az érintett élelmiszer-vállalkozások nagy része a nem megfelelő termékeket saját hatáskörben kivonta a forgalomból, és visszahívja a vásárlóktól.

A Nébih közleménye szerint a hatóság a Szupermenta termékteszten tárta fel a problémát. A szakemberek ellenőrizték a teszten nem megfelelőnek bizonyult termékek előállítóit, a náluk felhasznált alapanyagok nyomon követésével ugyanis megállapítható, hogy mely egyéb termékek lehetnek még érintettek. Ez a munka jelenleg is folyik. A vizsgálatok és a rendelkezésre álló információk alapján eddig az alábbi megnevezésű és azonosító adatokkal rendelkező termékeket vonták ki a forgalomból, és hívják vissza a fogyasztóktól a forgalmazók.

Hirdetés

Termék megnevezése, kiszerelése:

 • 1, Love Diet Gluténmentes zabpehely, 400 g
 • Forgalmazó: GLC-mentes Kft. (2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.)
 • 2, Gluténmentes zabpehely, 1 kg
 • Forgalmazó: Discovery Bliss Kft. (2141 Csömör, Csalogány u. 27.)
 • Minőségmegőrzési ideje: 2019.06.14.
 • 3, Provega-Trend Gluténmentes Zabpehely, 500g
 • Forgalmazó: Provega - Trend Kft. (1095 Budapest, Soroksári út 110.)
 • Minőségmegőrzési ideje: 2019.06.14.
 • Vonalkódja 5999886342258.
 • 4, Zabpehely, gluténmentes, 500g
 • Forgalmazó: Naturalfoods Kft. (6728 Szeged, Budapesti út 4.)
 • Minőségmegőrzési ideje: 2019.06.14.

A Nébih közelítő számítást végzett a mért DON toxin mennyiségekkel, ami alapján általánosságban elmondható, hogy a visszahívással kapcsolatban a hosszú távú kockázat minimális - írja a hatóság.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Banknál 16 595 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 13,86 százalék, míg  a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,49 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Az EU azért vezette be a csúcsjelölti rendszert 2014-ben, hogy demokratikusabbá tegye az Európai Bizottság vezetőjének megválasztási folyamatát. Az volt a cél, hogy az új elnök személye ne csupán hatalmi alkuk eredménye legyen, hanem az uniós polgárok is beleszólhassanak a választásba. Ezt a rendszert rúgná fel most az Európai Tanács egy része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?